Έρευνα δικαιώνει τις γυναίκες οδηγούς: Οι άνδρες είναι πιο επικίνδυνοι για τους άλλους

12:11 9/4/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί οι άνδρες να θεωρούν τους εαυτούς τους πιο καλούς οδηγούς απ’ τις γυναίκες, όμως, μια νέα έρευνα δικαιώνει τις γυναίκες οδηγούς, τουλάχιστον όσον αφορά την επικινδυνότητα προς τους άλλους.

Με ποιο τρόπο η έρευνα δικαιώνει τις γυναίκες οδηγούς;

Η μελέτη, για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στοιχεία από την Αγγλία για το διάστημα 2005-2015, διαπίστωσε πως οι άνδρες οδηγοί είναι πιο επικίνδυνοι για τους άλλους που κυκλοφορούν στον δρόμο σε σχέση με τις γυναίκες.

Ακόμα,

η έρευνα διαπίστωσε πως οι άνδρες είναι πιο πιθανό να οδηγούν επικίνδυνους τύπους οχημάτων.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν έξι τύπους μέσων μεταφοράς- ποδήλατο, αυτοκίνητο/ ταξί, βαν, λεωφορείο, φορτηγό και μηχανή- για να βρουν ότι οι άνδρες είναι πιο επικίνδυνοι για άλλους χρήστες του δρόμου στις 5 από τις 6 κατηγορίες.

Pexels

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι άνδρες οδηγοί αυτοκινήτου και βαν είναι δυο φορές πιο επικίνδυνοι για τους άλλους, σε σύγκριση με τις γυναίκες οδηγούς, ανά χιλιόμετρο οδήγησης.

Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι τετραπλάσιο όταν μιλάμε για τους οδηγούς φορτηγών, ενώ οι άνδρες που οδηγούν μηχανή είναι δέκα φορές πιο επικίνδυνοι για τους άλλους, σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Ποια είναι η έκκληση των επιστημόνων για τις γυναίκες οδηγούς;

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής την Ρέιτσελ Άλντρεντ του Πανεπιστημίου του Γουέστμινστερ, μετά την έρευνα απηύθυναν έκκληση για να προσλαμβάνονται πιο πολλές γυναίκες σε επαγγέλματα που περιλαμβάνουν οδήγηση, για να μειωθούν οι κίνδυνοι στον δρόμο.

Συνιστούμε να εξεταστούν πολιτικές για τη βελτίωση της ισορροπίας των φύλων σε επαγγέλματα που περιλαμβάνουν οδήγηση σε σημαντικό βαθμό, με δεδομένη τη μεγαλύτερη πιθανότητα να σκοτωθούν άλλοι χρήστες των δρόμων αν οδηγούν άνδρες και όχι γυναίκες

Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσεις να φοβάσαι την οδήγηση

Έχει δίκιο η έρευνα;

Προφανώς βασίζεται σε ορισμένα στοιχεία που δεν μπορούν να διαψευστούν, αλλά επίσης δεν μπορούν να εξαχθούν κι ασφαλή συμπεράσματα και να μιλήσουμε για έναν “κανόνα”, αφού μελετήθηκαν οδηγικές συμπεριφορές συγκεκριμένων ατόμων σε μια συγκεκριμένη χώρα για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Αλλά, εξακολουθούν να έχουν ενδιαφέρον τα ευρήματα, τα οποία βασίζονται σε δεδομένα. Και η αλήθεια είναι πως πολλές φορές οι άνδρες, επειδή νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους, οδηγούν επικίνδυνα.

Εμείς θα πούμε πως έχει να κάνει με τον άνθρωπο και όχι με το φύλο. Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση σε όλους τους οδηγούς να οδηγούν με ασφάλεια!

Δες ακόμα:

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι η σωστή στάση όταν οδηγάς;

Photo: Pexels

Το άρθρο Έρευνα δικαιώνει τις γυναίκες οδηγούς: Οι άνδρες είναι πιο επικίνδυνοι για τους άλλους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα