Regling: Ορισμένοι Υπουργοί αμφισβητούν όσα έχουν συμφωνηθεί

19:00 19/6/2017 - Πηγή: iPop

Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2017 ή το 2018 «βλέπει» ο Klaus Regling, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, ενώ τόνισε πως αυτό θα γίνει εφόσον η Αθήνα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις. Ο επικεφαλής του ESM εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι ορισμένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης αμφισβητούν όσα

έχουν συμφωνηθεί.

«Μέσα στο 2017 ή το 2018 η Ελλάδα είναι πιθανό να επιστρέψει στις αγορές εφόσον το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων συνεχιστεί με επιτυχία, όπως έχει συμφωνηθεί», εκτιμά συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Regling προσθέτει πως οι αγορές παρακολουθούν πολύ προσεχτικά τι συμβαίνει με την ιδιοκτησία του προγράμματος και το αν η Κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει όσα έχουν συμφωνηθεί με το Eurogroup και τον ESM.

Θυμίζουμε ότι την ίδια άποψη είχε εκφράσει το Σάββατο και ο Thomas Wieser, επικεφαλής του EuroWorking Group, σημειώνοντας πως «το Φθινόπωρο του 2017 ή την Άνοιξη του 2018 οι επενδυτές θα δανείσουν χρήματα στην Ελλάδα».

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε, πως προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να υπάρξει σωστός χειρισμός και μία καλή οικονομική πολιτική.

Αρχικά η Ελλάδα θα πληρώσει στην αγορά κεφαλαίων σίγουρα ορισμένα ασφάλιστρα κινδύνου και θα πρέπει να αποδεχτεί συντομότερους χρόνους αποπληρωμής

Regling: Ορισμένοι αμφισβητούν τις ιδιωτικοποιήσεις

Ορισμένοι Υπουργοί αμφισβητούν τις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο Klaus Regling κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, στεκόμενος στην ανάγκη «ιδιοκτησίας» του ελληνικού προγράμματος από το σύνολο της Κυβέρνησης και του Δημοσίου τομέα.

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ωστόσο ορισμένοι άλλοι υπουργοί κάποιες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, και αυτό στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές και το ευρωπαϊκό κοινό

The post Regling: Ορισμένοι Υπουργοί αμφισβητούν όσα έχουν συμφωνηθεί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα