No regrets: Μην ζεις μια ζωή μετανιώνοντας!

18:45 19/6/2017 - Πηγή: iPop

Το συναίσθημα της μετάνοιας είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα συναισθήματα στη ζωή. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τα πράγματα που ήδη έκανες ή για πράγματα που δεν έχεις κάνει.

Βέβαια, το πιο τρομερό ίσως είναι να ξυπνήσεις μια μέρα και να συνειδητοποιήσεις ότι υπήρχαν πράγματα που ήθελες να κάνεις και από τον φόβο της αποτυχίας δεν τα έκανες.

Όλοι έχουμε πέσει σ’ αυτήν την παγίδα. Παρακάτω θα διαβάσεις μια λίστα με τα πράγματα που συνήθως οι άνθρωποι μετανιώνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Χρησιμοποίησε την και στη δική σου ζωή και κάνε τις αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις

χωρίς δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες.

Μακάρι να είχα αδράξει περισσότερες ευκαιρίες

Ο φόβος της αποτυχίας είναι υπαρκτός. Βρίσκεται ανάμεσά μας. Γι΄ αυτό πολλές φορές δεν παίρνεις το ρίσκο και χάνεις τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Μετανιώνεις που δεν βγήκες εκείνο το ραντεβού, που δεν ξεκίνησες μια επιχείρηση ή που δεν έκανες ένα άλμα στη σταδιοδρομία σου; Την επόμενη φορά απλά θυμήσου ότι οι πιο δύσκολες αποφάσεις είναι ναι αυτές που χρειάζεσαι περισσότερο.

Μακάρι να είχα επιτρέψει στον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο εαυτός σου είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο της επιτυχίας σου. Επιλέγοντας να μείνεις προσκολλημένος στην αρνητικότητα και να περιορίζεις τον εαυτό σου, «κολλάς» σε μια νοοτροπία που δεν σου επιτρέπει να είσαι χαρούμενος.

Άσε στην άκρη τη σκέψη ότι δεν αξίζει αν είσαι ευτυχισμένος ή ότι δεν μπορείς να είσαι μέχρι κάτι άλλο να συμβεί.

Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τον αληθινό μου εαυτό

Ζούμε τη ζωή μας σε μια κατάσταση διαρκούς σύγκρισης, φοβόμαστε να εκφράσουμε τον αληθινό μας εαυτό και τις πραγματικές μας επιθυμίες. Φτάνουμε κάποια στιγμή στο σημείο να ξεχάσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.

Όπως είπε όμως και ο Steve Jobs «ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, οπότε μην το σπαταλάς ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου».

Μακάρι να είχα διασκεδάσει περισσότερο

Θα μετανιώσεις αργότερα αν δεν κάνεις χώρο για λίγη διασκέδαση στη ζωή σου. Η διασκέδαση δεν κάνει καλό μόνο στην ψυχή σου αλλά και στη δουλειά σου. Μειώνει το στρες και την αρνητικότητα και επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να ανακάμψει. Βρες χρόνο και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Χόρεψε, πήγαινε ένα ταξίδι, μια βόλτα…

Μακάρι να είχα ταξιδέψει περισσότερο

Σπάνια θα ακούσεις ανθρώπους να λένε ότι έχουν κάνει πολλά, συναρπαστικά ταξίδια. Είναι πιο πιθανό να τους ακούσεις να λένε «ίσως του χρόνου». Ταξιδεύοντας βλέπεις τον κόσμο από άλλη οπτική αλλά εκτιμάς και τη δική σου ζωή.

Μην κάνεις σχέδια στη ζωή σου. Στο τέλος της ημέρας εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει πως θα περάσει το χρόνο του και τι είδους ζωή θα ζήσει. Μη χάνεις χρόνο, ξεκίνα από σήμερα!

Και μην ξεχνάς, όπως έχει πει και ο Woody Allen:

Για το μόνο πράγμα που μετανιώνω στη ζωή είναι που δεν είμαι κάποιος άλλος

Photo: medexec.org

The post No regrets: Μην ζεις μια ζωή μετανιώνοντας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα