Αν δεν θέλεις να ξεθωριάσει το μαύρισμά σου, βρήκαμε τον τρόπο!

19:06 3/9/2019 - Πηγή: iPop

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμα του Καλοκαιριού; Μπορεί τα μπάνια για ορισμένους να έχουν τελειώσει, μπορεί να μπήκε ο Σεπτέμβρης αλλά το μαύρισμα μας αφήνει να κρατάμε λίγο ακόμη το καλοκαιράκι μας. 

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμα του Καλοκαιριού; Γνωρίζεις κι εσύ πως σε λίγες ημέρες, εβδομάδες θα έχει ξεθωριάσει αυτό το μαύρισμα που με τόση ηλιοθεραπεία και τόσο κόπο απέκτησες.

Ναι, όλοι θέλουμε να κρατήσουμε το μαύρισμά μας όσο περισσότερο μπορούμε και κανείς δεν θέλει από τώρα να ξεθωριάσει το χρώμα. Να μην κρατήσει τουλάχιστον όλο το Σεπτέμβρη;;;

Λοιπόν, μπορείς να κρατήσεις

το Καλοκαίρι στο σώμα σου για λίγο ακόμη, ακολουθώντας τη σωστή τακτική και τα σωστά βήματα.

Πώς θα διατηρήσεις το μαύρισμα του Καλοκαιριού;Κρύο ντους

Ακόμη έχει ζέστη κι επομένως μπορείς να κάνεις ένα κρύο ντους και να το απολαύσεις! Το ζεστό νερό γενικά τονώνει περισσότερο το δέρμα και την αναγέννηση των κυττάρων ταχύτερα. Πρέπει, λοιπόν, να αντισταθείς και να κάνεις ντους με κρύο νερό καθώς αυτό θα κάνει καλό στην κυκλοφορία του αίματος.

Bonus: Προτίμησε ένα αφρόλουτρο με βάση το λάδι κι απόφυγε τις πολλές φυσαλίδες!

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι επίσης το Α και το Ω. Καλό είναι να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση την κρέμα σώματός σου (τουλάχιστον μια φορά την ημέρα).

H ενυδάτωση από την κορυφή μέχρι τα νύχια είναι εξαιρετικά σημαντική για το σώμα σου, ο τόνος του δέρματος σου θα είναι πιο ισορροπημένος και η λάμψη θα παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα! Και δεν θα χρειάζεσαι να βάζεις και φίλτρα στις φωτογραφίες σου στο Instagram.

Και φυσικά μέσα σε όλα πρέπει να πίνεις πολύ νερό, μην το υποτιμάς!

Διατροφή

Μα θα που πεις… πώς σε βοηθά η διατροφή στο να διατηρήσεις το μαύρισμά σου και ποια διατροφή είναι αυτή; Θα πρέπει να καταναλώνεις πολλά τρόφιμα που περιέχουν βήτα-καροτίνη, για παράδειγμα καρότα, σπανάκι, γλυκοπατάτες και μαύρο ιταλικό λάχανο. Για να κρατήσεις τη μελανίνη στα ύψη!

Απόφυγε την αποτρίχωση

Η αποτρίχωση με κερί εκτός από τις τρίχες θα διώξει και το χρώμα στο δέρμα σου. Δηλαδή, θα σε ξεβάψει καθώς αφαιρεί το πρώτο επίπεδο των κυττάρων και το χρώμα που έχεις χτίσει όλο το Καλοκαίρι θα φύγει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Απολέπιση

Ναι μεν… αλλά! Και η απολέπιση είναι σημαντική για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου. Πριν και μετά τις διακοπές είναι σημαντικό να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Λευκά ρούχα

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά ναι τα λευκά ρούχα μπορούν να αναδείξουν το μαύρισμά σου και δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση. Ακόμη κι αν δεν έχεις μαυρίσει τόσο πολύ… τα λευκά ρούχα θα δίνουν την ψευδαίσθηση, γι’ αυτό να τα προτιμάς!

Διαβάστε και αυτό:

Φτιάξε μόνη σου λοσιόν αυτομαυρίσματος χωρίς ήλιο!

Photo:unsplash/Savs

Το άρθρο Αν δεν θέλεις να ξεθωριάσει το μαύρισμά σου, βρήκαμε τον τρόπο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα