Κανένας δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει αυτά τα ζώα! Εσύ;

17:31 3/9/2019 - Πηγή: iPop

Σχεδόν κανένας ενήλικας δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει και τους 19 αυτούς σκελετούς ζώων. Εσύ μπορείς; Βλέπουμε πολύ συχνά αυτά τα είδη ζώων, αλλά μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε βλέποντας απλά τους σκελετούς τους;

Αυτό το «μαύρο» τεστ μας καλεί να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για τα αγαπημένα μας είδη ζώων, δείχνοντάς μας τους… σκελετούς τους και για την ακρίβεια τα κρανία τους.

Κάτω απ’ την κάθε φωτογραφία που θα βλέπεις, υπάρχουν και οι τρεις επιλογές. Από εκεί και πέρα, καλείσαι εσύ

να βρεις ποια είναι η σωστή απάντηση!

Πόσα πράγματα ξέρεις για τα ζώα;

Πριν ξεκινήσεις το τεστ, θα σου προσφέρουμε ένα δωρεάν μάθημα για να μάθεις καλύτερα τον υπέροχο κόσμο του ζωικού βασιλείου.

Τα περισσότερα ζώα είναι ετερότροφα, αναπνέουν οξυγόνο, μπορούν να κινούνται, αναπαράγονται εγγενώς και κατά την πρώιμη εμβρυϊκή ανάπτυξή τους σχηματίζουν μία κοίλη σφαίρα κυττάρων, το βλαστίδιο.

Έχουν περιγραφεί περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια είδη ζώων -εκ των οποίων περίπου το 1 εκατομμύριο είναι έντομα- αλλά υπολογίζεται ότι συνολικά ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια.

Το μήκος των ζώων κυμαίνεται από 8,5 χιλιοστόμετρα έως 33,6 μέτρα. Παρουσιάζουν πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους, δημιουργώντας περίπλοκα τροφικά πλέγματα.

Πώς ξεχωρίζουμε τα είδη των ζώων;

Ο Αριστοτέλης είχε διαιρέσει τα ζώα σε δύο κατηγορίες ανάλογα με την παρουσία ή μη αίματος. Ο Κάρολος Λινναίος είναι ο δημιουργός του πρώτου ιεραρχικού συστήματος βιολογικής ταξινόμησης των ζώων, του Systema Naturae το 1758, το οποίο ο Ζαν Μπατίστ Λαμάρκ επέκτεινε σε 14 φύλα το 1809.

Το 1874, ο Ερνστ Χέκελ διαχώρισε τα ζώα στα πολυκύτταρα Μετάζωα (πλέον συνώνυμο του όρου Ζώα) και στα Πρωτόζωα, μονοκύτταρους οργανισμούς οι οποίοι δεν θεωρούνται πια ζώα.

Στην σύγχρονη εποχή, η βιολογική ταξινόμηση των ζώων βασίζεται σε προχωρημένες τεχνικές, όπως η μοριακή φυλογένεση, που μπορούν να αποκαλύψουν με ακρίβεια τις εξελικτικές σχέσεις μεταξύ των ζωικών τάξων.

Τώρα, μπορείς να κάνεις το τεστ!

Δες ακόμα:

Τα πιο άγρια ζώα του πλανήτη στην πραγματικότητα είναι πολύ cute! | Photos

Photo: Pixabay

Το άρθρο Κανένας δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει αυτά τα ζώα! Εσύ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα