Επιστροφή φόρου: Δίνεται χωρίς επίσκεψη στην Εφορία

09:41 20/2/2020 - Πηγή: iPop

Αλλάζει το σύστημα για την επιστροφή φόρου απ’ την Εφορία, αφού ολοκληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις 2020, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα διαδικασία που εγκαινιάζει η ΑΑΔΕ, για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται

η επίσκεψη στη ΔΟΥ για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος εξέδωσε απόφαση (ΦΕΚ Β’ 458/14.02.2020) με την οποία καθιστά «υποχρεωτική για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρων, τη δήλωση στο Taxisnet της ΑΑΔΕ του IBAN, που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων».

Παράλληλα, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η απόφαση για την επιστροφή ελήφθη με στόχο «τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων».

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι οι φορολογούμενοι που θα ακολουθήσουν τη νέα διαδικασία για την επιστροφή φόρων θα πρέπει να ενημερώνουν το Taxisnet για τυχόν μεταβολές του δηλωθέντος IBAN.

Επιστροφή φόρου: Σας καλύπτει η δήλωση λογαριασμού στη φορολοταρία;

Η ανακοίνωση για την επιστροφή φόρων ξεκαθαρίζει πως «όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου. Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού επαληθεύεται με το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών».

Η πλατφόρμα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων 2020 πρόκειται να ανοίξει στα τέλη Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι 18χρονοι πρέπει να κάνουν φέτος φορολογική δήλωση;

Photo: Dragana_Gordic / Freepik

Το άρθρο Επιστροφή φόρου: Δίνεται χωρίς επίσκεψη στην Εφορία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα