Επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού – Μία πρωτοβουλία που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο

15:15 7/7/2022 - Πηγή: iPop

Μία πολύ διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, 6/7, στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία έδωσε στις κρατούμενες την ευκαιρία να νιώσουν ξανά γυναίκες. «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται», ήταν το σύνθημά τους, και η αλήθεια είναι πως με αυτή την πρωτοβουλία κατάφεραν να καταρρίψουν στερεότυπα ετών!

Συγκεκριμένα, το fashion show έγινε στον προαύλιο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και είκοσι κρατούμενες είχαν την δυνατότητα να βγουν από την καθημερινότητά τους στο σωφρονιστικό ίδρυμα, να μεταμορφωθούν σε

μοντέλα, περπατώντας στο catwalk, και να νιώσουν ξανά αυτοπεποίθηση.

Επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού: «Η ομορφιά και η θηλυκότητα δεν φυλακίζονται»

Η πρωτοποριακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της σχεδιάστριας μόδας και απόφοιτης Νομικής Γεωργίας Χιόνη, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Γυναικών Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου, που τόλμησε να σπάσει στερεότυπα ετών.

Η κ. Χιόνι εξήγησε στην Espresso ότι ως παίκτρια του beach volley έχει συμμετάσχει σε φιλικά παιχνίδια με κρατούμενες στον Κορυδαλλό, στο πλαίσιο δράσεων της Ομοσπονδίας του αθλήματος. «Έτσι γνώρισα τη διευθύντρια και συζήτησα μαζί της για περαιτέρω καλλιτεχνικές δράσεις. Με την ιδιότητά μου ως σχεδιάστρια μόδας, πρότεινα να διοργανώσουμε ένα σόου μόδας με μοντέλα τις ίδιες τις κρατούμενες. Η ιδέα μου έτυχε θερμής ανταπόκρισης και πήρε σάρκα και οστά με τη βοήθεια της σχεδιάστριας Αντωνίας Δημοπούλου», συμπλήρωσε.

Το αλφαβητάρι του κρατουμένου – Οδηγός για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φυλακισμένων

Εφημερίδα Espresso

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με επιτυχία, ζητήθηκε και η συνδρομή του ιδιοκτήτη ακαδημίας μοντέλων, Γιώργου Κουτούλια, ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του coach, διδάσκοντας στις κρατούμενες πώς να περπατήσουν σωστά στην πασαρέλα.

«Μου ζητήθηκε να δώσω συμβουλές για την επίδειξη, πώς να περπατήσουν σωστά τα κορίτσια. Είχα στο μυαλό μου ότι στόχος είναι να δώσουμε όλοι μας ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία στις φυλακισμένες», δήλωσε μεταξύ άλλων στην Espresso.

Την επίδειξη μόδας παρακολούθησαν εργαζόμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα, δικηγόροι, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας και η πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μεταξύ άλλων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Επίδειξη μόδας στις φυλακές Κορυδαλλού – Μία πρωτοβουλία που καταρρίπτει κάθε στερεότυπο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα