Ενίσχυσε καρδιά, διάθεση και επιδερμίδα με 4 βρώσιμα έλαια

18:32 25/10/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχεις ένα σωρό βαζάκια από κρέμες στο μπάνιο σου αλλά 4 βρώσιμα έλαια μπορούν να ενισχύσουν καρδιά, διάθεση και επιδερμίδα! Θα πεις όχι;

Σησαμέλαιο

Το σησαμέλαιο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη αλλά και στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων.

Τι κάνει: Οι μοναδικές αντιοξειδωτικές ουσίες του, σε συνδυασμό με τις ενώσεις που ονομάζονται λιγνάνες, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, καθώς και να μειώσουν τους δείκτες της «κακής» χοληστερόλης LDL. Με πλύσεις σησαμέλαιου μπορεί να μειωθεί

η συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Ενώ το τρίψιμο στο δέρμα βοηθάει στην πρόληψη από τις ακτίνες του δέρματος.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: Λίγες φορές την εβδομάδα, βάλε ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο στο γεύμα σου.

Λάδι από αβοκάντο

Το λάδι από το μεταξένιο φρούτο (βλ. αβοκάντο) βοηθά στην καταπολέμηση των παθήσεων των αρθρώσεων και μαλακώνει την επιδερμίδα.

Τι κάνει: Όπως και το ελαιόλαδο, το αβοκάντο περιέχει αντιφλεγμονώδη μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (MUFA), που βοηθούν στην προστασία του δέρματος από μέσα προς τα έξω. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει σαν μικροσκοπική δόση των φυσικών ibuprofen, αν και έρευνα έδειξε ότι λειτουργεί μόνο για τον οξύ πόνο στις αρθρώσεις, όταν συνδυάζεται με σογιέλαιο.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: Είναι ακριβό, οπότε καλύτερα να αποφύγεις το λάδι και να φας απευθείας το φρούτο κερδίζοντας και τις ίνες! Αν η τιμή όμως, δεν σε αποτρέπει, μία φορά την εβδομάδα βάλε σε βαμβάκι λίγες σταγόνες λάδι, πέρνα τα βαμβάκι στο πρόσωπό σου και άστο 5 λεπτά σαν μάσκα.

Λάδι από καρύδια

Είναι το νέο ιχθυέλαιο και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της αντίδρασης του σώματός σου στο στρες χωρίς να έχει την άθλια γεύση του ιχθυέλαιου!

Τι κάνει: Είναι αλήθεια ότι το καρυδέλαιο, όπως τα ιχθυέλαια, είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το συγκεκριμένο είδος, α-λινολενικό οξύ (ALA), χρησιμεύει ως δομικό στοιχείο για τα υγιή λίπη που βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος. Μελέτες δείχνουν ότι το καρυδέλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει να κρατήσει τα επίπεδα-και το άγχος- της πίεσης υπό έλεγχο, προστατεύοντας την καρδιά.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: Η μαγειρική με τη θερμότητα μπορεί να εξαλείψει τις ιδιότητες του καρυδέλαιου οπότε πρέπει να χρησιμοποιείται κρύο. Οπότε ρίξε 2 κουταλιές του γλυκού πάνω από κάθε γεύμα σου!

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και έχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες.

Τι κάνει: Περιέχει λαυρικό οξύ και κορεσμένα λιπαρά οξέα τα οποία ονομάζονται τριγλυκερίδια μέσης αλύσου (MCT). Μελέτες δείχνουν ότι θα μπορούσε να εξισορροπήσει τη χοληστερόλη, να βελτιώσει την πέψη, ακόμη και τη μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις: 2 κουταλάκια καθημερινής χρήσης από το λάδι καρύδας -σαν αν παίρνεις αντιβίωση- θα σου δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά του!

The post Ενίσχυσε καρδιά, διάθεση και επιδερμίδα με 4 βρώσιμα έλαια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα