LifeScanner: Όταν το μέτρημα γίνεται επιστήμη

14:30 25/10/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχει ένα μέτρημα που δεν είναι τόσο εύκολο και απαιτεί χρόνο και κόπο για να ολοκληρωθεί. Αρχίζει από το ένα και ξεπερνά κατά πολύ το εκατομμύριο, ενώ η ολοκλήρωσή του μπορεί να παρομοιαστεί και με το μέγεθος του αποτυπώματος της έμβιας ύλης στη Γη.

Το πρόγραμμα Διεθνής Κωδικός της Ζωής (International Barcode of Life) ευελπιστεί να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων, η οποία θα περιλαμβάνει τους μοναδικούς κωδικούς DNA για κάθε είδος.

Γι’ αυτό και απευθύνει κάλεσμα στους απανταχού επιστήμονες να συμμετάσχουν στην παροχή και τον εμπλουτισμό

με γενετικό υλικό απ’ όποιο είδος συναντούν. Το πρόγραμμα διαθέτει ειδική iPhone και iPad εφαρμογή και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Lifescanner Kit, μια εργαλειοθήκη που περιέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη λήψη και την αποθήκευση δείγματος από το εκάστοτε είδος. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί ο καθένας να βοηθήσει στη συλλογή και ανάλυση δειγμάτων ιστού ή ακόμα και ολόκληρων οργανισμών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στη συνέχεια, οι δημοσιευμένες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στους ενδιαφερόμενους ερευνητές για περαιτέρω ανάλυση, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της ζωής στη Γη, η οποία, με τη σειρά της, θα συμβάλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στη γνώση σχετικά με την εξαφάνιση των ειδών.

Με λίγα λόγια ο κήπος, το ίδιο το σπίτι, ή το φαγητό σου δε θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια, αφού η συνάντηση με την έμβια ύλη, σε όποια μορφή και αν αυτή βρίσκεται, καιροφυλακτεί ανά πάσα ώρα και σε όλα τα πιθανά μέρη!

The post LifeScanner: Όταν το μέτρημα γίνεται επιστήμη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα