Ένα ιστορικό τεύχος: Η ιταλική Vogue κυκλοφορεί με λευκό εξώφυλλο (Photo)

09:45 8/4/2020 - Πηγή: iPop

Το τεύχος της Vogue Ιταλίας του Απριλίου είναι ιστορικό. Η ιταλική Vogue κυκλοφορεί με λευκό εξώφυλλο συμβολίζοντας την ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Το λευκό, κενό εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία της ιταλικής Vogue, είναι μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς.

Συγκεκριμένα, το λευκό εξώφυλλο αντικατοπτρίζει τη στολή των γιατρών και τη μάχη που δίνουν για την φροντίδα των

ασθενών του κορονοϊού, την ελπίδα για τον αγώνα της ανθρωπότητας ενάντια στην πανδημία, όπως επίσης και την επόμενη μέρα που την περιμένει, την οποία η Vogue βλέπει με αισιοδοξία.

Ο αρχισυντάκτης Εμανουέλε Φαρνέτι στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα με το συγκεκριμένο εξώφυλλο, συγκινώντας με το συνοδευτικό σχόλιό του.

Όπως εξηγεί, στη μακρά της ιστορία, η Vogue έχει περάσει από πολέμους, κρίσεις και τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά ποτέ δεν κοιτάει την άλλη πλευρά. Πριν από δύο εβδομάδες, είχε αποφασιστεί να τυπώσουν ένα τεύχος που σχεδίαζαν καιρό, αλλά το να μιλήσουν για οτιδήποτε άλλο όταν άνθρωποι πεθαίνουν και γιατροί και νοσηλευτές ρισκάρουν στη ζωή τους, δεν είναι στο DNA της Vogue. Έτσι, αποφάσισαν να τυπώσουν ένα λευκό εξώφυλλο και αυτή η επιλογή ήταν πολύ συνειδητή, λόγω των όσων αντιπροσωπεύει το λευκό: Τον σεβασμό, την αναγέννηση, το χρώμα της στολής όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τον χώρο και τον χρόνο να σκεφτούμε, την ελπίδα για το μέλλον. «Το λευκό δεν είναι παράδοση αλλά ένα κενό φύλλο που περιμένει να γράψουν πάνω του τον τίτλο για μία νέα ιστορία που πρόκειται να αρχίσει».

Όλο το μήνυμα του αρχισυντάκτη της ιταλικής Vogue:

Στη μακρά ιστορία 100 και πλέον χρόνων, η Vogue έχει περάσει από πολέμους, κρίσεις, τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι παράδοση να μην κοιτάει ποτέ την άλλη πλευρά. Πριν από δύο εβδομάδες, είχαμε σχεδιάσει να τυπώσουμε ένα τεύχος που σχεδιάζαμε για καιρό. Αλλά το να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο όταν άνθρωποι πεθαίνουν, γιατροί και νοσηλευτές ρισκάρουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα δεν είναι στο DNA της Vogue Italia. Συνεπώς, καταργήσαμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει και ξεκινήσαμε από την αρχή. Η απόφαση να τυπώσουμε ένα λευκό πρωτοσέλιδο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν είναι γιατί υπήρχε έλλειψη φωτογραφιών, αντιθέτως. Το επιλέξαμε γιατί το άσπρο αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το λευκό είναι πρώτα απ’ όλα σεβασμός. Είναι αναγέννηση, είναι το φως μετά το σκοτάδι, είναι το άθροισμα όλων των χρωμάτων. Το λευκό είναι το χρώμα των στολών όσων τις φορούν και ρισκάρουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για να μας σώσουν. Αντιπροσωπεύει χώρο και χρόνο για να σκεφτούμε, αλλά και να μείνουμε σιωπηλοί. Το λευκό είναι για όσους γεμίζουν τον άδειο χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και ενδιαφέρον για άλλους. Το λευκό υιοθετήθηκε για ρούχα που εκφράζουν αγνότητα για το παρόν και ελπίδα για το μέλλον. Πάνω απ’ όλα: Το λευκό δεν είναι παράδοση αλλά ένα κενό φύλλο που περιμένει να γράψουν πάνω του τον τίτλο για μία νέα ιστορία που πρόκειται να αρχίσει

Η ιταλική Vogue κυκλοφορεί με λευκό εξώφυλλο:

View this post on Instagram

The Vogue Italia April Issue will be out next Friday 10th.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Vogue,Photo