Ένα επιπλέον χρωμόσωμα κάνει αυτά τα άτομα πιο ευάλωτα στον κορονοϊό

20:17 21/3/2021 - Πηγή: iPop

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το πόσο ευάλωτες είναι οι ευπαθείς ομάδες στον κορονοϊό. Γι’ αυτό άλλωστε, οι ειδικοί μας υπενθυμίζουν το πόσο περισσότερο θα πρέπει να προσέχουμε εάν έχουμε κάποιο άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα στο περιβάλλον μας. Ανάμεσα στις ευπαθείς ομάδες είναι φυσικά και τα άτομα με σύνδρομο Down. Τι κινδύνους έχει ο κορονοϊός για άτομα με σύνδρομο Down;

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αμερικής (CDC) αναφέρει ότι το σύνδρομο Down είναι ανάμεσα στις καταστάσεις που αυξάνουν τον

κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από covid-19.

Τον Οκτώβρη, μια έρευνα απ’ τη Βρετανία έδειξε ότι τα άτομα με σύνδρομο Down είναι 5 φορές πιθανότερο να νοσηλευτούν εάν μολυνθούν με τον ιό και 10 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

CDC/UnsplashΓιατί είναι τόσο επικίνδυνος ο κορονοϊός για άτομα με σύνδρομο Down;

Οι σχετικές αναλύσεις αναφέρουν ότι στα άτομα με DS το γονίδιο εκφράζεται 1,6 περισσότερο απ’ ό,τι στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Επίσης, τα επίπεδα των Β κυττάρων του ανοσοποιητικού είναι αρκετά χαμηλά, ενώ τα επίπεδα φλεγμονής υψηλά, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει κάποια λοίμωξη στον οργανισμό.

Γι’ αυτό και το ανοσοποιητικό τους προκαλεί πολλές φλεγμονώδεις αντιδράσεις εάν μολυνθούν με κορονοϊό.

Αυτοί, άλλωστε, είναι μόνο μερικοί απ’ τους λόγους για τους οποίους τα άτομα με σύνδρομο Down είναι σε θέσεις προτεραιότητας όσον αφορά τον εμβολιασμό.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Σύμφωνα με το CDC, το σύνδρομο Down δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο έκθεσης στον COVID-19. Ωστόσο, εάν ένα άτομο με σύνδρομο Down εκτεθεί στον ιό, αυξάνεται ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας και νοσηλείας. Το σύνδρομο Down θέτει τα άτομα σε κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα του COVID-19 σε νεαρή ηλικία -κατά μέσο όρο 10 χρόνια πιο νωρίς από τον γενικό πληθυσμό.

Οι επιπλοκές του COVID-19 που μπορεί να εμφανίσουν άτομα με σύνδρομο Down περιλαμβάνουν:Αναπνευστικά προβλήματαΠνευμονίαΚαρδιακά προβλήματαΣήψη

Μια τελευταία λέξη!

Τα παιδιά και οι ενήλικες με DS μπορούν να απολαμβάνουν πολλές ευχάριστες εμπειρίες και να καταφέρουν πολλούς απ’ τους στόχους τους. Εάν εσύ ή κάποιος αγαπημένος σου έχει DS, θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά με το πώς μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς και να ρωτήσετε τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ένα επιπλέον χρωμόσωμα κάνει αυτά τα άτομα πιο ευάλωτα στον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένα επιπλέον χρωμόσωμα κάνει αυτά τα άτομα πιο ευάλωτα στον κορονοϊό,