Tips για να φέρεις την εσωτερική διακόσμηση μεσογειακού στιλ στο σπίτι σου

15:46 21/3/2021 - Πηγή: iPop

Ο καλύτερος εσωτερικός σχεδιασμός μεσογειακού στιλ εστιάζει στην εσωτερική και εξωτερική διαβίωση. Τα συστατικά της είναι φυσικά υλικά και τελειώματα, και μια αβίαστη, μινιμαλιστική-κομψή προσέγγιση στη διακόσμηση που βασίζεται σε αιώνες ζωής κατά μήκος της όμορφης ακτής της Μεσογείου. Αν θες να φέρεις κι εσύ την εσωτερική διακόσμηση μεσογειακού στιλ στο σπίτι σου δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips!

Αν και το μεσογειακό στιλ έχει μια διαχρονική γοητεία, μπορεί να ερμηνευθεί τόσο με κλασικό όσο και με πιο σύγχρονο

τρόπο. Τα αυθεντικά χαρακτηριστικά των παλαιότερων σπιτιών όπως οι τοίχοι από φυσική πέτρα, τα ξύλινα δοκάρια ή τα δάπεδα με πλακάκια μπορεί να διατηρήσουν τον χαρακτήρα του σπιτιού, ενώ η προσθήκη σύγχρονων επίπλων και διακόσμησης κάνει το σπίτι να φαίνεται σύγχρονο.

Tips για να φέρεις την εσωτερική διακόσμηση μεσογειακού στιλ στο σπίτι σουΦυσικό φως

Αρχικά θα χρειαστεί να δώσεις έμφαση τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στο εξωτερικό του. Ωστόσο για να φροντίσεις την εσωτερική σου διακόσμηση με στόχο το μεσογειακό στιλ θα χρειαστεί να δώσει έμφαση στο φως. Χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες που να επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει στο χώρο.

Unsplash/riza arsantyΤαπετσαρίες

Η χρήση ταπετσαριών που να δίνουν την αίσθηση ότι οι τοίχοι του σπιτιού σου είναι από πέτρα ή ξύλο είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες. Αν έχεις στο σπίτι σου δωμάτιο με δάπεδο από πλακάκι ή ξύλο τότε αυτά είναι τα δωμάτια στα οποία θα πρέπει να επενδύσεις πρώτα.

Έπιπλα

Η χρήση επίπλων από φυσικά υλικά με φινιρίσματα και διακοσμητικά από υλικά όπως ξύλο, κεραμικά, τερακότα, σφυρήλατο σίδερο, λινό και βαμβάκι θα δώσουν στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου το μεσογειακό στιλ που επιθυμείς. Ακόμα μπορείς να επιλέξεις ρουστίκ, γλυπτά αντικείμενα, είτε vintage είτε χειροποίητα, όπως κεραμικά, μπολ, καλάθια και αγγεία.

Dan Gold/UnsplashΧρώμα

Τα χρώματα που χρειάζεσαι για να εστιάσεις στο μεσογειακό στιλ διακόσμησης είναι οι χρωματικές παλέτες που αντανακλούν το φυσικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να χρησιμοποιήσεις από τα γαλαζοπράσινα του ωκεανού έως τα κίτρινα και τους χρυσούς τόνους του ήλιου!

Επένδυσε και στο μπαλκόνι

Μπορείς να εξοπλίσεις τους εξωτερικούς χώρους όπως αίθριο, μπαλκόνι ή βεράντα με την ίδια φροντίδα που θα χρησιμοποιούσες για να διακοσμήσεις τους εσωτερικούς χώρους, με μια συνεκτική αισθητική μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων δηλαδή ακολουθώντας την ίδια λογική.

Με αυτά τα tips μπορείς να φέρεις την εσωτερική διακόσμηση μεσογειακού στιλ στο σπίτι σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Tips για να φέρεις την εσωτερική διακόσμηση μεσογειακού στιλ στο σπίτι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα