Ελπίδα για συναίνεση- «Θετικό το ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για το ΕΣΡ»

17:32 1/11/2016 - Πηγή: iPop

Θετικά είναι τα σχόλια της Κυβέρνησης για το ότι η Νέα Δημοκρατία επανήλθε σήμερα, Τρίτη, στη συζήτηση για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη

συζήτηση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, αφού το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από εχθές».

Θυμίζουμε πως νωρίτερα μέσα στην ημέρα η Νέα Δημοκρατία άνοιξε το ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ προτείνοντας τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Αναφορικά με την πρόταση, η κυβερνητική πηγή παρέπεμψε στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη.

Τονίζεται ότι στην ψηφοφορία την Δευτέρα δεν επιτεύχθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία 4/5, καθώς υπέρ της κυβερνητικής πρότασης τάχθηκαν 16 μέλη. Η Νέα Δημοκρατία ψήφισε παρών, προσθέτοντας ένα ακόμα εμπόδιο στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Την Πέμπτη όμως αναμένεται να βρεθεί η «χρυσή τομή», καθώς φαίνεται πως πλέον όλες οι πλευρές επιθυμούν την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Νίκος Παππάς και Κυβέρνηση εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την χθεσινή διάσκεψη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ διότι μπορεί να μην υπήρξε συναίνεση, ωστόσο, για πρώτη φορά υπήρχε ευρεία πλειοψηφία.

Ο Υπουργός Επικρατείας μετά το πέρας της Διάσκεψης τόνισε πως «τα κόμματα του ‘‘ναι’’ στη σημερινή διάσκεψη προέδρων είναι αυτά που ψήφισαν όλα ή πολλά από τα άρθρα του ν.4339», ενώ το Μαξίμου υπογράμμισε με την σειρά του πως «για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από πέντε συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5».

Ο Μιχάλης Σταθόπουλος η πρόταση του Ποταμιού

Το Ποτάμι απ’ την πλευρά του έκανε γνωστό πως προτείνει τον κ. Σταθόπουλο, πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης, για την προεδρία του ΕΣΡ.

«Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της τηλεόρασης πρέπει να αρθεί. Το Ποτάμι με αίσθημα ευθύνης προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο. Είναι μια προσωπικότητα πέρα από κόμματα. Έχει υπηρετήσει την πατρίδα από σημαντικές θέσεις. Με γνώμονα πάντα τις αρχές της δικαιοσύνης, την εντιμότητα και την ανεξαρτησία.

Καλούμε την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα να συναινέσουν. Η κοινωνία είναι ήδη πολύ κουρασμένη και η πολιτική ζωή πρέπει να πάψει να περιστρέφεται γύρω από τα κανάλια.

Ας τολμήσουμε να υπερβούμε τις κομματικές γραμμές μας για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα πραγματικά προβλήματα. Την οικονομία, τα εθνικά μας θέματα, την ευρωπαϊκή μας πορεία».

The post Ελπίδα για συναίνεση- «Θετικό το ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για το ΕΣΡ» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα