«Όχι» στο κόψιμο των ειδικών επιδομάτων- Τι ειπώθηκε η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ;

17:05 1/11/2016 - Πηγή: iPop

Την απόφαση να μην κοπούν τα ειδικά επιδόματα πήραν οι Υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ την Τρίτη.

Η σύσκεψη σημειώνεται, πως πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, το μεσημέρι της Τρίτης και σ΄αυτή συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής

υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργό2 Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Τι δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος;

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει με την α’ αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» είπε ο Κατρούγκαλος και σημείωσε, πως εκκρεμούν οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων.

Ενώ υπογράμμισε, πως αυτό αποτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο και διαβεβαίωσε πως «όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι θα εκδοθούν στην ώρα τους».

Ο Υπουργός Εργασίας τονίζουμε πως είπε:

Υπάρχουν επικαλύψεις επιδομάτων με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν αυτά τα επιδόματα

«Δεν τίθεται ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα είναι τα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα, για τα οποία, εάν τα «πειράξουμε», θα είναι για να τα αυξήσουμε» σημείωσε.

Σε δηλώσεις προέβη και ο Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος όταν ερωτήθηκε ήταν κατηγορηματικός στο ότι «δεν τίθεται ζήτημα περικοπής του επιδόματος θέρμανσης, και το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του 2017».

The post «Όχι» στο κόψιμο των ειδικών επιδομάτων- Τι ειπώθηκε η σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα