Τριήμερο πένθος για την επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης | Photos & Video

15:05 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Έκρηξη σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να κάνουν λόγο για την ύπαρξη τραυματιών και νεκρών. Προς το παρόν οι πληροφορίες μιλούν για 9 νεκρούς και 47 τραυματίες, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι εκείνο της τρομοκρατίας. O ΥΠΕΣ της Ρωσίας την ίδια στιγμή μιλάει για 10 νεκρούς και 37 τραυματίες.

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στην Αγία Πετρούπολη μετά την επίθεση στο Μετρό. Μεγάλη έρευνα

για τρομοκρατική ενέργεια είναι σε εξέλιξη.

Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε τοποθετηθεί μέσα σε βαγόνι. Η βόμβα περιείχε κομμάτια μετάλλου και καρφιά προκειμένου να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, κάμερες ασφαλείας φέρεται να έχουν καταγράψει τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος τοποθέτησε εντός του Μετρό τον χαρτοφύλακα με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο φερόμενος ως δράστης:

Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως η έκρηξη ήταν διπλή: Μια στον σταθμό Sennaya Ploschad κι ακόμα μια στη στάση Tekhnologichesky Institute, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε επρόκειτο εν τέλει για μια έκρηξη ανάμεσα στους δυο σταθμούς.

Πληροφορίες θέλουν έναν ακόμα εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίστηκε στον σταθμό Ploschad Vosstaniya, χωρίς, όμως, να προκαλέσει έκρηξη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός φέρεται να έχει εξουδετερωθεί απ’ τις Αρχές.

MORE: Emergency services evacuate people from #SaintPetersburg metro following blast https://t.co/4CrRYXz0Sp pic.twitter.com/oNTOlLssZI

— RT (@RT_com) April 3, 2017

LIVE UPDATE: 25 people reported injured in the #StPeterburgBlast, including 1 child https://t.co/CXFnuRyTA3 (via @RT_russian) pic.twitter.com/Pn5XuinflP

— Sputnik (@SputnikInt) April 3, 2017

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε στα ΜΜΕ πως υπάρχουν 9 νεκροί και 47 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους είναι και παιδιά.

Απ’ τους 9 νεκρούς, οι 2 εξέπνευσαν αφότου μεταφέρθηκαν ως τραυματίες στο νοσοκομείο.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ακόμα με ελικόπτερα, ενώ ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να περιθάλψουν τα άτομα που έχουν υποστεί τραυματισμούς.

Η Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, δήλωσε ότι η έκρηξη έλαβε χώρα μεταξύ των σταθμών Tekhnologichesky Institut και Sennaya, προσθέτοντας ότι έχουν υπάρξει θύματα και τονίζοντας πως έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα για να αποτραπούν περαιτέρω εκρήξεις. Αξιωματικοί από την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ερευνούν το συμβάν μαζί με τους άνδρες της Αστυνομίας.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, δείχνουν τα θύματα να κείτονται στο έδαφος, ενώ το τρένο φαίνεται πως έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

UPDATE: Several people feared dead in #SaintPetersburg metro #blast https://t.co/4CrRYXz0Sp pic.twitter.com/1khfM6cJXW

— RT (@RT_com) April 3, 2017

Ο Vladimir Putin στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό της τρομοκρατίας. Ο ίδιος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, οπότε είναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτά. Η έρευνα θα δείξει. Ωστόσο, σαφώς και εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, κοινού εγκλήματος ή τρομοκρατικής ενέργειας

Σημειώνεται πως ο Ρώσος Πρόεδρος βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη και ορισμένα ΜΜΕ συνδέουν την επίσκεψή του στην πόλη με το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα δήλωσε: «Η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης συνιστά τρομοκρατική επίθεση».

Οι Αρχές στη Ρωσία ερευνούν το περιστατικό, ενώ θεωρείται πιθανό να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Η δήλωση του ΥΠΕΣ της Ρωσίας:

Ο χρόνος της επίθεσης επιλέχτηκε πολύ προσεκτικά. Την ώρα εκείνη η κίνηση στο μετρό είναι αυξημένη, αλλά δεν υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός επιβατών στους συρμούς. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν επιθυμητό από τους τρομοκράτες καθώς η έκρηξη θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική. Κομμάτια από τον εκρηκτικό μηχανισμό, θα τραυμάτιζαν λιγότερους ανθρώπους

MORE: Several people reportedly injured following blast in #SaintPetersburg metro https://t.co/8Z0ONCDCRI pic.twitter.com/zhxZ4mxJSB

— RT (@RT_com) April 3, 2017

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, όλοι οι σταθμοί του Μετρό έχουν κλείσει, λόγω της έκρηξης, ενώ η εκκένωση του Μετρό στην Αγία Πετρούπολη έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

ΜΜΕ έχουν πάρει εντολές προκειμένου να μεταφέρουν τους επιβάτες δωρεάν στον προορισμό τους, ενώ το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης είναι αποκλεισμένο και υπάρχει τεράστιο μποτιλιάρισμα.

На станции метро Технологический институт взорвали вагон. Будьте осторожны.#технологический институт#спб#метро #взрыв pic.twitter.com/KaSwLhm4tK

— Человек из интернета (@trusy_gebbelsa) April 3, 2017

В Петербурге на станции "Технологический институт" произошёл взрыв в вагоне метро. pic.twitter.com/vx3PoLbCgJ

— Лентач (@the_lentach) April 3, 2017

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της Κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ πως οι μαθητές μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βέροιας, οι οποίοι είναι στην Αγία Πετρούπολη, είναι καλά στην υγεία τους και την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν εκτός πόλης.

«Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές, ενώ, παράλληλα, δύο τηλεφωνικοί αριθμοί βρίσκονται στη διάθεση των Ελλήνων, ο οποίοι, για οποιοδήποτε λόγο, έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο: 007812 3343586
Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 0079117972561».

Η ανακοίνωση της Γερμανικής Κυβέρνησης:

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Κυβέρνησης έγραψε στο Twitter:

Τα νέα από την Αγία Πετρούπολη είναι φρικιαστικά. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά ας σε όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους

Das sind furchtbare Nachrichten aus #StPetersburg: Unser Mitgefühl gilt allen Betroffenen und ihren Familien.

— Steffen Seibert (@RegSprecher) April 3, 2017

Συλλυπητήρια κι απ’ τον Βρετανό ΥΠΕΞ:

O Boris Johnson εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τα θύματα και τις οικογένειες τους μέσω twitter.

Horrified by news of explosion in St Petersburg. My sympathies are with the victims and their families.

— Boris Johnson (@BorisJohnson) April 3, 2017

The post Τριήμερο πένθος για την επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης | Photos & Video appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα