Κολομβία: Πάνω από 250 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι (Video)

12:20 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Πάνω από 250 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες στη νότια Κολομβία, οι οποίες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την επαρχία Πουτουμάγιο το Σάββατο τα ξημερώματα.

Τουλάχιστον 254 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και 43 παιδιά, ενώ άλλα 22 παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και προσμετρούνται στους πάνω απο 400 τραυματίες.

Να θυμίσουμε πως οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν την υπερχείλιση τριών ποταμών γύρω από την πόλη Μοκόα, τα ξημερώματα

του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και να διακοπεί το ρεύμα. Κάτοικοι της Μοκόα αναφέρουν ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ πολλοί κοιμόντουσαν ακόμα την ώρα που τα λασπόνερα κάλυπταν τα πάντα στην πόλη.

Ο πρόεδρος της χώρας, Juan Manuel Santos, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη πολλοί αγνοούμενοι για τον εντοπισμό των οποίων γίνονται έρευνες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί. Στις δηλώσεις του απέδωσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην κλιματική αλλαγή, καθώς οι βροχές στην περιοχή ξεπέρασαν τον Μάρτιο κατά 80% σε σχέση με τον μέσο όρο του μήνα.

Σε αναζήτηση των νεκρών και τραυματιών των πλημμυρών, οδηγήθηκαν οι οικογένειες των θυμάτων την Κυριακή, ενώ περίπου 1.100 στρατιώτες και αστυνομικοί μετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με το BBC. Ο Σάντος ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 170 από τους νεκρούς, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε ότι «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Ραγίζει η καρδιά μου».

Όσο οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, πάνω από επτά τόνοι ιατρικών προμηθειών, πόσιμο νερό κι ηλεκτρικές γεννήτριες έχουν ήδη αποσταλεί στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κολομβία. Περισσότεροι από 250 νεκροί από τις κατολισθήσεις

The post Κολομβία: Πάνω από 250 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και αγνοούμενοι (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα