Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων | Ποιες περιοχές αφορά

15:05 19/8/2019 - Πηγή: iPop
| Ποιες

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Δευτέρα, 19 Αυγούστου. Ποιες περιοχές αφορά; Αναλυτικά ο καιρός σήμερα.

Σε ισχύ είναι από σήμερα το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων. Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ, κατά κατά τη διάρκεια της μέρας, οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις σε μεγάλα τμήματα του Αιγαίου.

Σχετική προειδοποίηση για ενίσχυση των ανέμων, εξέδωσε και η υπηρεσία Meteo Alarm του Δικτύου Ευρωπαϊκών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών.

Ποιες περιοχές αφορά το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων;

Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις στις παρακάτω περιοχές:

Κεντρικό ΑιγαίοΣτενό Καφηρέα (Κάβο Ντόρο)Νοτιοανατολικό ΑιγαίοΙκάριο ΠέλαγοςΘάλασσα ΣάμουΚαρπάθιο ΠέλαγοςΚρητικό Πέλαγος

Οι άνεμοι θα είναι βόρειας και βορειοδυτικής διευθύνσεως, 7 με 8 μποφόρ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις και δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το «meteo.gr» του Αστεροσκοπείου Αθηνών, εξασθένηση του μελτεμιού αναμένεται από το απόγευμα της Τρίτης.

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός την Δευτέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 με 34 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Photo: Unsplash/Blake Lisk

Το άρθρο Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων | Ποιες περιοχές αφορά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα