Αδιαφορία: Πόσο μπορεί να βλάψει τη σχέση σας;

10:39 19/8/2019 - Πηγή: iPop

Πολλές σχέσεις μπορεί να τελειώνουν σύντομα, άδοξα, χωρίς πολλές προσπάθειες ή και όχι. Όμως, έχεις σκεφτεί τι ρόλο μπορεί να παίζει η αδιαφορία στη σχέση σου; Κι αν όχι, μήπως πρέπει να δώσεις λίγη βάση, αν θες να συνεχίσετε να είστε μαζί;

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο κάποιες φορές ή ανούσιο να το κάνεις, είναι πολύ σημαντικό να δείχνεις το ενδιαφέρον σου στο ταίρι σου και να το κάνεις να νιώθει σημαντικός και όμορφα που βρίσκεται σε αυτή τη σχέση. Όσο καιρό κι αν είστε μαζί, λίγο ή πολύ, είναι απαραίτητο

να κάνεις τον άλλο να νιώθει μοναδικός και να του επισημαίνεις με κάθε τρόπο πόσο σημαντικός είναι για σένα και πόσο τον νοιάζεσαι. Κι αυτό φυσικά όχι μόνο με τα λόγια!

Πόσο μπορεί, όμως, να σας βλάψει η αδιαφορία στη σχέση σου;

Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις, η αδιαφορία σου, ακόμα κι αν γίνεται κατά λάθος, μπορεί να βλάψει σημαντικά τη συνέχεια της σχέσης σου. Μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσο μπορεί να αγαπιέστε ή να νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο, αν αυτό δεν φαίνεται και πρακτικά. Η αδιαφορία που μπορεί να δείξεις στον άλλο μπορεί ακόμα να οδηγήσει σε έναν τσακωμό, στην απόσταση μεταξύ σας κι ίσως και στον χωρισμό.

Μπορεί μερικές φορές η δουλειά να σε πιέζει, οι υποχρεώσεις να είναι πολλές και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος, όμως πρέπει να θυμάσαι ότι έχεις και μια σχέση που πρέπει να φροντίσεις. Οι σχέσεις, άλλωστε, είναι σαν τα λουλούδια. Αν δεν τα ποτίσεις και δεν τα φροντίσεις, θα μαραθούν. Γι’ αυτό και αν αδιαφορείς για τη σχέση σου, ακόμα και ασυνείδητα, μην περιμένεις να μην υπάρχουν επιπτώσεις.

Πώς θα δείξεις το ενδιαφέρον σου στον άλλο;

Ακόμα κι αν ο χρόνος σου για να “επενδύσεις” στη σχέση σου είναι περιορισμένος, υπάρχουν λύσεις για να δείξεις το ενδιαφέρον σου στο ταίρι σου και να μην φτάσετε στο σημείο να τσακώνεστε για τέτοιους λόγους που στην τελική μπορεί να μην έχουν καμία ουσία, αφού αγαπιέστε. Τι να κάνεις, λοιπόν, για να μην φανεί λες και υπάρχει αδιαφορία στη σχέση σας;

«Αναπάντητες κλήσεις παντού»

Unsplash

Κι όπως λέει και το τραγούδι, ακόμα και μια κλήση μπορεί να φανεί απαραίτητη, αν δεν έχετε άλλο χρόνο στην καθημερινότητά σας. Σήκω και πάρε τον άλλο ένα τηλέφωνο, δεν κοστίζει και τόσο πολύ στην τελική -εκτός αν μένει στην Αυστραλία. Ακόμα και ένα τηλεφώνημα είναι πολύ σημαντικό, όταν δεν έχετε μιλήσει όλη μέρα ή όταν βλέπεις ότι δεν προλαβαίνεις να κάνεις κάτι πιο δημιουργικό για τη σχέση σου. Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον άλλο, τότε δε θα διστάσεις να του τηλεφωνήσεις και να του πεις πόσο πολύ τον αγαπάς και τον νοιάζεσαι.

Λουλούδια

Unsplash/Matt Chen

Το ‘χουμε πει τόσες φορές παιδιά, τα λουλούδια αρέσουν στις γυναίκες. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να το καταλάβετε; Ακόμα και ένα όμορφο λουλούδι είναι αρκετό για να δείξεις σε κάποιον ότι τον σκέφτηκες. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να γίνεται μια-δυο φορές το χρόνο και να νομίζεις ότι είναι κομπλέ. Τα λουλούδια, λοιπόν, είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου -ειδικά σε μια γυναίκα- και όταν αυτά συνδυαστούν και με μια κάρτα ή σοκολατάκια ή ένα αρκουδάκι, τότε το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο.

Εκπλήξεις

Pixabay.com

Μία λέξη, πολλά συναισθήματα. Μα πόσο υπέροχο είναι όταν σου κάνουν εκπλήξεις; Ποια είναι η τελευταία φορά που έκανες εσύ κάποια έκπληξη στη σχέση σου; Μα τι ρωτάω;! Για να διαβάζεις αυτό το σημείο του άρθρου, λογικά έχει περάσει πολύς καιρός από τότε.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, έκπληξη παιδιά δεν είναι μόνο τα εισιτήρια για ένα ταξίδι στην Κούβα. Υπάρχουν και πολύ πιο μικρές και απλές εκπλήξεις που μπορείς να κάνεις στον άλλο και πραγματικά να μην σου κοστίσουν τίποτα. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να πας κάτω από το σπίτι του χωρίς να το ξέρει και να τον πάρεις τηλέφωνο να κατέβει ή να ανέβεις εσύ, να κλείσεις ένα τραπέζι για φαγητό σε ένα μαγαζί ή ακόμα καλύτερα να του μαγειρέψεις χωρίς να το περιμένει, να φτιάξεις μια όμορφη, ρομαντική ατμόσφαιρα, να κανονίσεις μια μονοήμερη εκδρομή κάπου κοντά ή ακόμα και να εμφανιστείς ξαφνικά μπροστά του εκεί που δεν το περιμένει με ένα λουλούδι ή έναν καφέ στο χέρι. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Φυσικά όλα αυτά, όπως είπαμε, πρέπει να γίνονται σχετικά τακτικά κι όχι μόνο μια-δυο φορές το χρόνο, επειδή μόνο τότε το θυμήθηκες ή σου γκρίνιαξε ο άλλος. Το ότι σέβεσαι τον άλλο, είσαι ειλικρινής μαζί σου και δεν τον απατάς, δεν σημαίνει ότι φροντίζεις τη σχέση σας. Πρέπει να σέβεσαι και την ανάγκη του για θαυμασμό από το σύντροφό του. Αν δεν προσέξεις εσύ το άλλο σου μισό, τότε ποιος; Μην ξεχνάς να δείχνεις την αγάπη σου κάθε στιγμή και να βλέπει ο άλλος πόσο τον νοιάζεσαι!

Κι αν αυτοί οι τρόποι για να δείξεις το ενδιαφέρον σου δεν είναι αρκετοί, τότε ρίξε μια ματιά και εδώ:

Πώς να δείξεις στο ταίρι σου την αγάπη και το ενδιαφέρον σου!

Photo: Unsplash/Milan Popovic

Το άρθρο Αδιαφορία: Πόσο μπορεί να βλάψει τη σχέση σας; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα