Είσαι Ιταλός και έχεις παλιές λιρέτες; Μπορείς να τις πας στην τράπεζα αμέσως

09:47 15/1/2016 - Πηγή: iPop

Πίσω στην τράπεζα μπορούν να πάνε τις παλιές λιρέτες οι κάτοχοι τους, που τις έχουν ξεχασμένες στο σπίτι και μόλις τις βρήκαν. Αυτή είναι η απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικό το διάταγμα, που είχε εκδοθεί τον Δεκέμβρη του 2011 και σημείωνε πως δεν μπορούσε από εκείνον το μήνα και μετά να γίνει μετατροπή των λιρετών σε ευρώ.

Πώς έγινε αυτή η ανατροπή;

Η 50χρονη Βιόλα Κολόμπο από τη Βενετία, μόλις λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα την προηγούμενη Πέμπτη,

αποφάσισε να διατυπώσει την αντίθεση που βίωνε γιατί δεν μπορούσε να αλλάξει τις παλιές λιρέτες στην εφημερίδα Corriere del Veneto.

Όπως έγραφε:

Τον Σεπτέμβριο του 2014 αγόρασα μέσω του e-Bay ένα παλιό έπιπλο, δίνοντας μόνο μερικά ευρώ. Όταν όμως το παρέλαβα διαπίστωσα ότι είχε ένα «κρυφό» συρτάρι, όπου βρίσκονταν κρυμμένα 15 εκατομμύρια λιρέτες (περίπου 7.750 ευρώ).

Πήρε τηλέφωνο την τράπεζα και της είπαν πως δεν μπορεί να μετατρέψει τις λιρέτες σε ευρώ και έτσι αποφάσισε να προσφύγει στα δικαστήρια από όπου και δικαιώθηκε.

Μετά την δικαίωση της, λοιπόν, αποφασίστηκε πως ακόμα και αν έχουν περάσει χρόνια οι παλιές λιρέτες μπορούν να αλλαχθούν.

photo:dreamstime.com

The post Είσαι Ιταλός και έχεις παλιές λιρέτες; Μπορείς να τις πας στην τράπεζα αμέσως appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα