Είναι ψεύτικο ή δεν είναι το video με τον πύραυλο του Κιμ Γιονγκ Ουν

12:56 9/1/2016 - Πηγή: iPop

Ένα video που έδωσε σήμερα Σάββατο στη δημοσιότητα η Βόρεια Κορέα και δείχνει μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος εκτοξεύθηκε από ένα υποβρύχιο (SLBM) έφερε τα πάνω κάτω. Είναι ψεύτικο ή δεν είναι το video με τον πύραυλο του Κιμ Γιονγκ Ουν; Σύμφωνα με την Ν. Κορέα το video είναι κατασκευασμένο.

Συγκεκριμένα, το video, το οποίο σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik δείχνει μία δοκιμή η οποία έγινε τον Δεκέμβριο και προβλήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πιονγκιάνγκ.

Στα πλάνα μπορούμε να δούμε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται εν πλω φορώντας παλτό και καπέλο ο οποίος παρακολουθεί την εκτόξευση ενός πυραύλου που αναδύεται στην επιφάνεια της θάλασσας κάθετα και παίρνει ύψος ώσπου χάνεται μέσα στα σύννεφα.

Η Ν. Κορέα αμφισβητεί την γνησιότητα του video

Η Νότια Κορέα από την πλευρά της χρεώνει ως «κατασκευασμένο» το βίντεο και οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας δηλώνουν πως το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πιονγκγιάνγκ και υποτίθεται ότι δείχνει μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου υποβρύχιας εκτόξευσης (ΒΠΥΕ) είναι κατασκευασμένο, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Θεωρούμε κατασκευασμένο το βίντεο του ΒΠΥΕ που μεταδόθηκε από τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Photo:dailymail.co.uk

The post Είναι ψεύτικο ή δεν είναι το video με τον πύραυλο του Κιμ Γιονγκ Ουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα