Σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ για να λυθεί το Κυπριακό, λέει ο ΟΗΕ

11:34 9/1/2016 - Πηγή: iPop

Με μία επτασέλιδη έκθεση του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εξηγεί πως σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ για να λυθεί το Κυπριακό ζήτημα και ζητάει από τις δύο πλευρές να διατηρήσουν την υπάρχουσα δυναμική.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ, ο ΓΓ του ΟΗΕ δηλώνει πως υπάρχει μία «πραγματικά μοναδική ευκαιρία» για να επιτύχει

τελικά η διαδικασία, και τονίζει πως αποτελεί πεποίθησή του πως η διευθέτηση είναι σήμερα «πιο κοντά από ποτέ». Ο κ. Μπαν Κι Μουν καλεί τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να διατηρήσουν την υπάρχουσα δυναμική, καθώς «οι συνομιλίες βρίσκονται σε ουσιαστική φάση και εξετάζονται βασικά ζητήματα σε όλα τα κεφάλαια».

Μέσα από «σκληρούς συμβιβασμούς»…

Ο Μπαν Κι Μουν επισημαίνει στην επτασέλιδη έκθεση, η οποία δόθηκε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι προκειμένου να προχωρήσουν προς τα εμπρός οι δύο πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε περαιτέρω συγκλίσεις στα εκκρεμή ζητήματα για όλα τα κεφάλαια, ιδιαίτερα το περιουσιακό.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δηλώνει πεπεισμένος ότι η πρόοδος στο περιουσιακό θα οδηγήσει σε αυξημένη ετοιμότητα και τις δύο πλευρές να εμπλακούν σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο εδαφικό, την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Τέλος, στην επτασέλιδη έκθεση τονίζεται ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, καθώς απομένει να γίνει ουσιαστική εργασία στις διαπραγματεύσεις.

The post Σήμερα είμαστε πιο κοντά από ποτέ για να λυθεί το Κυπριακό, λέει ο ΟΗΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα