Είναι οριστικό: Στις 27 Δεκέμβρη ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι;

12:48 18/12/2020 - Πηγή: iPop

Οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό έχουν ήδη ξεκινήσει με τη Βρετανία και συνεχίζονται. Πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα;

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ στις 26 του μήνα θα γίνει η παραλαβή των εμβολίων της Pfizer.

Στην ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως «σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έχουμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου, θα είναι αυτό της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου. Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά».

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε «εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη».

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι Έλληνες που θα εμβολιαστούν;

Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για μία νοσηλεύτρια και έναν ηλικιωμένο. Πρώτοι στον εμβολιασμό θα συμμετάσχουν «οι ήρωές μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι «θα ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συμπολίτες μας άνω των 65, υπολογίζουμε ότι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται συνολικά περί τα 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Και οι πρώτοι συμπολίτες μας οι οποίοι θα εμβολιαστούν στη χώρα μας, θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας», ενώ πρόσθεσε «έχουμε πει ότι οι αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία θα κάνουμε από τους πρώτους το εμβόλιο για να δείξουμε με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη μας στην επιστήμη».

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο όταν θα φτάσουμε κοντά στο 70% εμβολιασμού του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού θα μπορούμε πια να μιλάμε με ασφάλεια ότι αφήσαμε πίσω μας την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Είναι οριστικό: Στις 27 Δεκέμβρη ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα