Είναι επίσημο: Οι 4 κατηγορίες που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα

19:05 5/12/2019 - Πηγή: iPop

Το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών έκανες τις επίσημες ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα από το βήμα της Βουλής. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος; Διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα που θα δοθεί σε πολλά νοικοκυριά. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα; Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε τις τέσσερις κατηγορίες που θα λάβουν

το επίδομα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος;

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών η αξιοποιείται ο όποιος δημοσιονομικός χώρος (1,1 δις. ευρώ) υπέρ του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.

Χορηγείται έκτακτη ενίσχυση 175 εκατ. ευρώ στα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Έκτακτη ενίσχυση 700 ευρώ ανά νοικοκυριό χορηγείται σε 250.000 νοικοκυριά, με 953.000 μέλη, που ανήκουν στις ακόλουθες κοινωνικές ομάδες:

Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω με φορολογητέο εισόδημα έτους 2019 έως 20.000 ευρώ – Αριθμός ωφελούμενων μελών: 19.140Οικογένειες που τουλάχιστον ένα από τα μέλη της είναι μακροχρόνια άνεργος (ήτοι άνω των 12 μηνών) και με ένα εξαρτώμενο τέκνο τουλάχιστον και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ – Αριθμός ωφελούμενων: 163.718Οικογένεια και με τους δύο γονείς βραχυχρόνια άνεργους και ένα εξαρτώμενο μέλος και το συνολικό ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ – Αριθμός ωφελούμενων: 40.927Οικογένειες με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο μέλος ΑΜΕΑ έως 24 ετών – Αριθμός ωφελούμενων: 25.632

Καλύπτονται οικογένειες που ο ένας από τους δύο γονείς διανέμει νόμιμα και μόνιμα στη χώρα τα τελευταία δέκα έτη. Πρόκειται για φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας και των οποίων το άθροισμα των καταθέσεων όλων των μελών (σε Ελλάδα και εξωτερικό) δεν υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών

Η ανακοίνωση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως είχε ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση.

Οι δέκα κύριοι άξονες:

Μείωση φορολογίας εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Μείωση φορολογίας εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Μειώνεται ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 για όλες τις επιχειρήσεις.

Ενίσχυση των εργαζομένων. Ειδικά σε εργαζόμενους σε νεοφυείς επιχειρήσεις προβλέπεται χαμηλός φορολογικός συντελεστής.Ενίσχυση της οικογένειας. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές σε βρεφικά είδη.Προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων.Επανεκκίνηση κλάδων της Οικονομίας.Η ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης: Εισάγεται δέσμη μέτρων για την προώθηση της χρήσης των ΜΜΜ και οικολογικών αυτοκινήτων.Η ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.Η ενίσχυση της διαφάνειας και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής.Η μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου για τη φορολογία και τις επιχειρήσεις.

Το άρθρο Είναι επίσημο: Οι 4 κατηγορίες που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα