Παραιτήθηκε ο υφ. Εξωτερικών επειδή δεν είχε πτυχίο απ’ το Columbia

13:55 5/12/2019 - Πηγή: iPop

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν με αφορμή το μεταπτυχιακό που δεν είχε κάνει στο Columbia. Η δήλωσή του, αποδεκτή η παραίτηση απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Διαματάρης, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο καθώς δεν είχε μεταπτυχιακό απ’ το Columbia.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Διαματάρης ανέφερε

πως τις τελευταίες μέρες δέχεται προσωπικές επιθέσεις που έχουν στόχο να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι΄αυτό και παραιτείται.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Οι «επιθέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για τον υφ. Εξωτερικών

Το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι ο κ. Διαματάρης δεν έχει μεταπτυχιακό τίτλο απ’ το Columbia, όπως γράφει στο βιογραφικό του.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφερόταν σε fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Πολύ περισσότερο, η αξιωματική αντιπολίτευση καλούσε τον Πρωθυπουργό να απομακρύνει άμεσα τον Αντ. Διαματάρη, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει, σε περίπτωση που ισχύουν τα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα

Μερικές μέρες μετά ο Αντώνης Διαματάρης υπέβαλε την παραίτησή του.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Παραιτήθηκε ο υφ. Εξωτερικών επειδή δεν είχε πτυχίο απ’ το Columbia εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα