Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Λουκάνικος

15:17 9/10/2014 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος θρύλος της Αθήνας, πέθανε σε ηλικία δέκα ετών. Ο «σκύλος επαναστάτης» ή αλλιώς Λουκάνικος, όπως τον ξέραμε όλοι μας «έφυγε» από τους δρόμους της πόλης και μετακόμισε στους ουρανούς.

Ήταν ο σκύλος της πρώτης γραμμής. Βρίσκονταν παντού και πάντα και έδινε το παρών σε κάθε διαδήλωση.

Ήταν η μασκότ των πάντων και όχι άδικα αφού σε κάθε δυνατή στιγμή της πόλης, σε κάθε χαρά και σε κάθε λύπης της ήταν εκεί.

Ο διάσημος Λουκάνικος, τον οποίο είχε βαφτίσει Θεόδωρο ο άνθρωπος που τον είχε εντοπίσει σε μικρή ηλικία να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας είχε γίνει η μασκότ των διαδηλωτών ενώ μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόλυτη καταξίωση για αυτόν ήρθε όταν το περιοδικό TIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011.

Τα πνευμόνια του, όμως, δεν άντεξαν άλλο και πνίγηκαν από τα χημικά της αστυνομίας, το κορμί του γέμισε πληγές από τις κλωτσιές των αστυνομικών. Πριν δύο χρόνια ο πανέμορφος και γλυκός σκύλος εξαφανίσθηκε από την πλατεία Συντάγματος και αποσύρθηκε από τη συμμετοχή σε πορείες και διαδηλώσεις.

Γύρισε ξανά στο σπίτι του αφεντικού του, κουρασμένος και με σοβαρά προβλήματα υγείας. Εκεί, δίπλα στον πιστό φίλο του, ο δικός του Θόδωρος και ο δικός μας Λουκάνικος έζησε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του. Η καρδιά, όμως, δε άντεξε και μία μέρα απλά σταμάτησε χτυπά.

Δες φωτογραφίες από τη ζωή και το κοινωνικό έργο του Λουκάνικου:

Αυτό είναι το εξώφυλλο των Times που έκανε τον Λουκάνικο διάσημο και στο εξωτερικό:

The post Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Λουκάνικος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα