Εύκολο και ελαφρύ κέικ μπανάνα με κομματάκια σοκολάτας!

13:40 4/4/2020 - Πηγή: iPop

Τα φρούτα σου μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Αν θες, λοιπόν, να αξιοποιήσεις δημιουργικά τις μπανάνες σου, μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις ένα κέικ μπανάνα. 

Εντάξει, σίγουρα μπορείς να φτιάξεις κι άλλα πολλά γλυκά με μπανάνες, όμως σίγουρα ένα τέτοιο κέικ δεν το φτιάχνεις και συχνά. Άσε που συνήθως είναι πιο ελαφρύ και υγιεινό να φτιάξεις κέικ

από κάποιο γλυκό που θα έχει πολλή ζάχαρη, βούτυρο, σοκολάτα κι άλλα πολλά υλικά γεμάτα θερμίδες. Αυτή η πεντανόστιμη συνταγή για κέικ μπανάνα είναι πολύ εύκολη και μπορείς να τη φτιάξεις ακόμα και με τα παιδιά σου.

Τι θα χρειαστείς;2 μπανάνες λιωμένες1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα50 γραμμάρια βούτυρο2 φλιτζάνια αλεύρι1/2 φλιτζάνι γιαούρτι1 κουταλάκι του γλυκού baking powder1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1 κουβερτούρα σοκολάτας σε κομματάκιαΠώς θα φτιάξεις το κέικ μπανάνα;Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Αλευρώνουμε ή λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ.Χτυπάμε μαζί στο μίξερ το βούτυρο με το γάλα κι έπειτα προσθέτουμε και το γιαούρτι.Ρίχνουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το baking powder και τη μαγειρική σόδα.Προσθέτουμε και τις μπανάνες, τη βανίλια και τα κομματάκια της κουβερτούρας σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Βάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.Αφήνουμε λίγο το κέικ να κρυώσει κι έπειτα σερβίρουμε.

Τι θα έλεγες μήπως για ένα νόστιμο κέικ με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού; 

Δοκίμασε ακόμα να φτιάξεις:

Πανεύκολο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα στο blender!

Photo: Pexels

Το άρθρο Εύκολο και ελαφρύ κέικ μπανάνα με κομματάκια σοκολάτας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα