Έχεις κορονοϊό; Μην ντρέπεσαι γι’ αυτό!

20:46 3/4/2020 - Πηγή: iPop

Ο κορονοϊός έχει κάνει όλο τον κόσμο να αισθάνεται άγχος και ανασφάλεια με όσα συμβαίνουν. Το μέλλον είναι αβέβαιο και αυτοί που έχουν έστω και συμπτώματα είναι ακόμα πιο απομονωμένοι από τους άλλους. Όμως, αν έχεις κορονοϊό δεν πρέπει να ντρέπεσαι γι’ αυτό. 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί πλέον από κορονοϊό. Άλλοι έχουν τα συμπτώματα και φοβούνται να κάνουν το τεστ μήπως και βγει θετικό κι άλλοι ενώ το ξέρουν ότι

είναι θετικοί στον ιό φοβούνται να το πουν μήπως και περιθωριοποιηθούν. Εντάξει, φυσικά και αν έχεις κορονοϊό θα πρέπει για ένα διάστημα να μείνεις μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους και να μην έχεις ιδιαίτερες κοινωνικές συναναστροφές, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει και να ντρέπεσαι να το πεις.

Το να είσαι άρρωστος απ’ τον κορονοϊό δεν θεωρείται κοινωνικό στίγμα, μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε. Δεν σημαίνει ότι είναι δικό σου το λάθος κι ούτε ότι είσαι διαφορετικός. Απλά είσαι άρρωστος και για να το αντιμετωπίσεις σωστά είναι απαραίτητο να το πεις και να συμβουλευτείς το γιατρό σου. Στην τελική δεν είναι και τόσο κακό.

Ξέρεις τι είναι κακό; Να έχεις νοσήσει και να μην το λες. Κι αυτό γιατί είναι πιο πιθανό να κολλήσεις οποιονδήποτε άλλο, αλλά και να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο από τη στιγμή που αν δεν έχεις συμβουλευτεί το γιατρό σου ίσως να μην ακολουθείς σωστά τα κατάλληλα μέτρα.

Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει (και) την ψυχική μας υγεία; 

Μπορεί να έχεις άγχος με όλη αυτή την κατάσταση, όμως μην ξεχνάς πως δεν είσαι μόνος σ’ όλο αυτό. Αν είσαι άρρωστος, απλά πρέπει να το πεις τόσο στους δικούς σου, όσο και στον γιατρό σου. Επιπλέον, πρέπει να ενημερώσεις τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστράθηκες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ώστε να μείνουν κι οι ίδιοι σε καραντίνα αν χρειαστεί. Δεν είναι κακό, δε θα σε κρίνει κανένας.

Μην ξεχνάς πως δεν είναι λίγοι και οι διάσημοι που μίλησαν ανοιχτά και δημόσια από την πρώτη στιγμή που προσβλήθηκαν από τον ιό. Δεν ντράπηκαν να το πουν. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν είναι ντροπή. Απλά πρέπει να το πεις, να ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό για την κατάστασή σου. Μόνο έτσι θα υπάρξει σωστή πρόληψη. Γι’ αυτό μην ντρέπεσαι αν έχεις κι εσύ κορονοϊό. Μείνε σπίτι και πες το!

Διάβασε ακόμα:

5 πράγματα που ο κορονοϊός σε κάνει να εκτιμάς λίγο παραπάνω!

Photo: Unsplash/ Anthony Tran

Το άρθρο Έχεις κορονοϊό; Μην ντρέπεσαι γι’ αυτό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα