Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

15:03 2/8/2020 - Πηγή: iPop

Αγαπάς και εσύ την τυρόπιτα αλλά σκέφτεσαι τη διαδικασία με το φύλλο και γι ‘αυτό την αποφεύγεις; Σου έχουμε τη λύση! Ήρθε η ώρα να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο εύκολα και γρήγορα. Έτσι την επόμενη φορά που μπορεί να έχεις ένα τραπέζι ή να έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι θα μπορείς να την φτιάξεις χωρίς δυσκολία.

Τι θα χρειαστείς για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο750 γρ. γάλα1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι καλαμποκιού1½ φλιτζ. τσαγιού λευκό τυρί άλμης με χαμηλά λιπαρά, θρυμματισμένο1 φλιτζ. τσαγιού κατίκι1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ200 γρ. ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο3 αυγά, ελαφρώς
χτυπημένα1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα1 κ.γ. δυόσμο ξερό, τριμμένο70 ml ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένοπάπρικα σε νιφάδες1 κ.γ. θυμάριΠώς θα φτιάξεις την τυρόπιτα χωρίς φύλλοΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούςΣε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λευκό τυρί και το κατίκιΣε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σιμιγδάλι καλαμποκιού με το μπέικιν πάουντερΣε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σιμιγδάλης καλαμποκιού με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτηΜόλις πήξει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μπολ με τα αυγά και τα τυριά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το θυμάρι, το δυόσμο και την πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμεΑλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο ταψί, απλώνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να κάνει κρούσταΨήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμαΑφήνουμε να κρυώσει λίγο μόλις βγει από το φούρνο και ύστερα κόβουμε και σερβίρουμεΚαλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Πανεύκολη τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης!

Photo: onceuponachef.com

Το άρθρο Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα