Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ογκρατέν με πράσο;

16:34 28/10/2020 - Πηγή: iPop

Το ογκρατέν είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων. Δεν γίνεται να μη σου αρέσει και δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο πιάτο αν διαθέτεις μαντολίνο! Ωστόσο συνήθως το ογκρατέν γίνεται με πατάτες όμως αυτή τη φορά θα το κάνουμε με πράσο! Αν έχεις δείπνο στο σπίτι μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο ορεκτικό και σίγουρα οι καλεσμένοι σου θα μείνουν τόσο ευχαριστημένοι που θα σου ζητούν τη συνταγή για το ογκρατέν με πράσο. Θυμίσου με!

Τι θα χρειαστείς για το ογκρατέν με πράσο8 πράσα (κυρίως το λευκό μέρος τους)8 φέτες ζαμπόν120 gr. τυρί cheddar τριμμένο 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα dijon6-8
κ.σ. κρέμα γάλακτοςΑλάτι ΠιπέριΛίγο βούτυρο για το πυρέξΠως θα φτιάξεις το ογκρατέν με πράσοΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στη ρύθμιση των αντιστάσεωνΚόβουμε τα πράσα όλα στο ίδιο μήκοςΣε μια κατσαρόλα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-8 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Πρέπει να κρατάνε λίγο και όχι να λιώσουνΌταν είναι έτοιμα τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τα στεγνώνουμε ακουμπώντας τα σε χαρτί κουζίναςΒουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τυλίγουμε κάθε πράσο με μια φέτα ζαμπόνΈπειτα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο με τη σειράΣε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ρολλά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Τέλος σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις ογκρατέν με πράσο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα