Τρία tips για να μάθεις αν η επιδερμίδα σου είναι ψυχρή ή ζεστή

20:46 5/1/2020 - Πηγή: iPop

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να προσδιορίσεις το undertone της επιδερμίδας σου; Αν αυτό είναι ψυχρό ή ζεστό; Διάβασε παρακάτω τρία απλά tips που θα σε βοηθήσουν να μάθεις την απόχρωση της επιδερμίδας σου και να πράξεις αναλόγως. 

Τι είναι το undertone της επιδερμίδας; Ουσιαστικά πρόκειται για το χρώμα κάτω απ’ την επιφάνεια. Δηλαδή, μπορεί να έχεις το ίδιο χρώμα δέρματος με την κολλητή, την αδερφή ή οποιονδήποτε άλλον, αλλά να έχεις διαφορετικό undertone. Κι αυτό μπορεί να είναι πιο ψυχρό ή πιο ζεστό.

Είναι σημαντικό

να γνωρίζεις το undertone της επιδερμίδας σου ώστε να κάνεις και τη σωστή επιλογή των προϊόντων μακιγιάζ. Διαφορετικά, μπορεί να μη ταιριάζουν στη δική σου επιδερμίδα κι αντί να σε κάνουν να… λάμπεις, να κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται θαμπό, σαν να έχεις να κοιμηθείς μέρες και να διαγράφεται πάνω η κούραση.

Τα διαφορετικά undertones:

Ψυχρό (ροζ, κόκκινο ή γαλάζιο)Ζεστό (κίτρινο, ροδακινί, χρυσή απόχρωση)

Ο πιο εύκολος τρόπος να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση make-up!

Τρία tips για να καταλάβεις το undertone της επιδερμίδας σου#1. Το τεστ με το κόσμημα

H συλλογή που έχεις με τα κοσμήματα χρειάζεται περισσότερη προσοχή από ότι νομίζεις ενώ μπορεί να είναι ένας δείκτης για το undertone της δικής σου επιδερμίδας. Αν συνήθως επιλέγεις χρυσές αποχρώσεις στα κοσμήματα, τότε έχεις ένα πιο ζεστό undertone. Αν επιλέγεις, ασημί κοσμήματα τότε ανήκεις στην «ψυχρή» κατηγορία.

#2. Τσέκαρε τις φλέβες σου

Γύρισε το χέρι σου και τσέκαρε τις φλέβες σου. Αν οι φλέβες έχουν μια πιο πράσινη απόχρωση, τότε ανήκεις στις ζεστές αποχρώσεις. Αντιθέτως, αν έχουν μπλε απόχρωση, τότε το undertone σου είναι ψυχρό.

#3. Το λευκό test

Βάλε μια λευκή μπλούζα ή κράτα ένα φύλλο λευκό χαρτί δίπλα με το πρόσωπό σου. Φυσικά, κάνε αυτό το τεστ χωρίς να έχεις βάλει makeup. Αν το πρόσωπό σου δείχνει λίγο πιο κιτρινωπό, τότε έχεις ζεστό undertone. Αν από την άλλη, δείχνει λίγο πιο κοκκινωπό ή ροζ, τότε έχεις ψυχρή απόχρωση.

Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει μια ιδανική απόχρωση αλλά αναλόγως το undertone της επιδερμίδας μπορείς να κάνεις μια πιο σωστή επιλογή στα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς ώστε να πετύχεις την τέλεια ισορροπία.

Τα undertones μερικών celebrities…

Ζεστά: Jennifer Lopez, Jessica Alba, Jennifer Aniston, Kim Kardashian, Beyoncé, Nicole Kidman, Rachel Bilson.

Ψυχρά: Anne Hathaway, Martha Hunt, Scarlett Johansson, Cameron Diaz, Cara Delevingne, Lucy Liu.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να απλώνεις το make up!

Το άρθρο Τρία tips για να μάθεις αν η επιδερμίδα σου είναι ψυχρή ή ζεστή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα