Δώρο Πάσχα 2021: Πώς και πότε θα πληρωθεί στους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή; Ποιοι θα λάβουν μειωμένο ποσό;

11:00 26/3/2021 - Πηγή: iPop

Πώς θα υπολογιστεί και θα πληρωθεί το δώρο Πάσχα 2021 για όσους βρίσκονται σε αναστολή από την αρχή του χρόνου; Πότε πληρώνεται;

Καθώς η πανδημία συνεχίζεται και βρισκόμαστε σε καραντίνα, πάνω από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας από τον Ιανουάριο και θα λάβουν μειωμένο δώρο Πάσχα, το οποίο φέτος θα ακολουθήσει το “μοντέλο” του δώρου Χριστουγέννων. Με άλλα λόγια, το δώρο Πάσχα 2021 θα υπολογιστεί με βάση

την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για όσους βρίσκονται σε αναστολή. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για τους περισσότερους το φετινό δώρο Πάσχα θα είναι μειωμένο από αυτό που έπαιρναν άλλες χρονιές.

Η καταβολή του Δώρου Πάσχα αντιστοιχεί στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου του 2021 και οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο ανάλογα με το διάστημα που έχουν εργαστεί ή το ποσό αναστολής.

Όπως αναφέρεται και στο ethnos.gr, όσοι εργαζόμενοι έχουν παραμείνει σε αναστολή ολόκληρο το πρώτο 4μηνο του έτους, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου αδιαλείπτως, θα λάβουν από το κράτος 267 ευρώ, ενώ κάθε μήνας αναστολής της σύμβασης εργασίας μεταφράζεται σε δώρο Πάσχα της τάξης των 67 ευρώ.

Τα δεδομένα αλλάζουν για όσους δεν είναι όλο αυτό το διάστημα σε αναστολή. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που με ονομαστικό μισθό 800 ευρώ, που ήταν σε αναστολή το πρώτο τρίμηνο του 2021, δηλαδή από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου, ενώ τον Απρίλιο επέστρεψε σε ενεργή απασχόληση θα λάβει 200 ευρώ από το κράτος και 100 από τον εργοδότη του.

Ωστόσο, κανονικά αναμένεται να λάβουν το δώρο Πάσχα 2021 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας.

Υπολόγισε εδώ το ποσό που δικαιούσαι.

Τέλος, το φετινό δώρο Πάσχα αναμένεται να καταβληθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη που φέτος είναι στις 28 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως το δώρο Πάσχα υπολογίζεται κάθε χρονιά με βάση τον χρόνο εργασίας εντός του πρώτου 4μήνου του έτους, δηλαδή εντός της περιόδου από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου. Όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο, δικαιούνται από τους εργοδότες τους Δώρο Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δώρο Πάσχα 2021: Πώς και πότε θα πληρωθεί στους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή; Ποιοι θα λάβουν μειωμένο ποσό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα