Δίκη Φιλιππίδη: Οι Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα δεν θυμούνται την καταγγέλλουσα και τα γεγονότα που συνέβησαν στο Θέατρο Ήβη

16:17 11/10/2022 - Πηγή: iPop

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται και σήμερα 11/10 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Ο κατηγορούμενος βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο ειδώλιο, ενώ το ακροατήριο άκουσε την κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια, του Τάσου Χαλκιά και της Ράνιας Σχίζα. Οι τρεις ηθοποιοί κλήθηκαν από την εισαγγελέα να καταθέσουν στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης καταγγελίας για βιασμό στο Θέατρο Ήβη

το 2008.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου οι τρεις ηθοποιοί συμφώνησαν με τις καταθέσεις τους ότι δεν γνωρίζουν την καταγγέλλουσα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κανένας από αυτούς δεν προχώρησε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Η κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια

Η ηθοποιός κλήθηκε να απαντήσει σε τρία βασικά ερωτήματα για τον βιασμό στο Θέατρο Ήβη το 2008.

Αν συνάντησε την καταγγέλλουσα στις τουαλέτες του θεάτρουΑν γνώριζε την μητέρα της καταγγέλουσαςΑν υπήρχε ο ρόλος του ψεύτικου τηλεφωνήματος στην παράσταση «Στις Κουζίνες»

Η Μακρυπούλια απάντησε με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν θυμάται τι συνέβη πριν από 14 χρόνια. Όταν ρωτήθηκε για την σχέση που έχει με την 1η καταγγέλουσα διαβεβαίωσε ότι δεν την γνωρίζει.

«Δεν γνωρίζω την καταγγέλλουσα. Γνωρίζω τη μητέρα της. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε να της είπα κάτι» κατέθεσε η ίδια συνεχίζοντας: «Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω συναντήσει κορίτσι στην τουαλέτα και να (της) έχω πει αυτά. Ζήτω συγγνώμη αλλά δε θυμάμαι κάτι τέτοιο. Ούτε θυμάμαι να έχει έρθει κάποια κοπέλα και να είχε ενοχλήσει. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο».

Εισαγγελέας: «Επιτρεπόταν στις πρόβες να έρχονται τρίτοι και να βλέπουν την παράσταση;»

Μάρτυρας: «Γενικά είχε απαγορευτεί, αλλά εξαρτάται από τον σκηνοθέτη.»

Εισαγγελέας: «Στη συγκεκριμένη παράσταση γινόταν;»

Μάρτυρας: «Όχι.»

Εισαγγελέας: «Αν ερχόταν κάποιος θα το παρατηρούσατε;»

Μάρτυρας: «Φαντάζομαι ότι ίσως ρωτούσα.»

Εισαγγελέας: «Αν ερχόταν κάποια συγγενικό πρόσωπο ηθοποιού, το γνωρίζατε και οι υπόλοιποι;»

Μάρτυρας: «Όχι.»

Όσον αφορά την ερώτηση της εισαγγελέα για την αναγκαιότητα επιπλέον ρόλου στην παράσταση, η μάρτυρας απάντησε ότι: «Πολλές φορές υπάρχουν ονόματα ρόλων που αναφέρονται στην παράσταση χωρίς να εμφανίζονται ποτέ. Στη δίκη μας παράσταση δεν υπήρξε τέτοιος ρόλος. Αν πρέπει να ακουστεί μια φωνή, συνήθως το κάνει κάποιος από εμάς – δεν παίρναμε έξτρα ηθοποιό. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις παραστάσεις που έχω δουλέψει εγώ. Αν ο κ. Φιλιππίδης σκέφτηκε να βάλει κάποιο ηθοποιό να κάνει τη φωνή ενός ρόλου, δεν θυμάμαι ποτέ να έπεσε η ιδέα στο τραπέζι της πρόβας»

Δίκη Φιλιππίδη: «Την πέφτει σε κορίτσια, εν γνώσει της συζύγου του» – Η κατάθεση κλειδί του Σπύρου Μπιμπίλα για την υπόθεση του ηθοποιού

Κατάθεση Τάσου Χαλκιά

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με την κατάθεσή του και ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς. Επέμεινε ότι δεν γνωρίζει την καταγγέλουσα και ότι δεν δύναται να θυμάται περιστατικά που συνέβησαν πριν από τόσα χρόνια.

«Δεν γνωρίζω τίποτα από όλα αυτά. Η διανομή ήταν συμπληρωμένη από την αρχή. Το έργο ήταν σπονδυλωτό. Από την αρχή εξι άτομα ήμασταν. Παρουσία μου δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση για έξτρα ρόλο» είπε και πρόσθεσε ότι «συνεργασία μας υπήρξε άψογη καλλιτεχνικά. Τον διακατέχει τελειομανία, μπορώ να το πω και μανία. Πολλές φορές ήταν αιχμηρός. Χωρίς να αφήσω κανένα υπονοούμενο, δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι έγιναν ποτέ τέτοια πράγματα μπροστά μου» είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

Εισαγγελέας: «Αν ήθελε κάποιος δικός σας (άνθρωπος) να δει τις πρόβες;»

Μάρτυρας: «Θα ζητούσα άδεια από τον σκηνοθέτη.»

Εισαγγελέας: «Υπήρξε ποτέ αναστάτωση στην πρόβα; Είδατε κάποιον;»

Μάρτυρας: «Όχι είμαι πάντα προσηλωμένος. Δεν είδα κανέναν.»

Κατάθεση Ράνιας Σχίζα

Η Ράνια Σχίζα στην δική της κατάθεση επισήμανε και αυτή ότι δεν γνωρίζει την 1η καταγγέλλουσα, ενώ δεν έχει και γνώση για κανένα από τα περιστατικά που καταγγέλλει.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Δεν έχω καθόλου εικόνα της κοπέλας. Ούτε τη μητέρα της γνωρίζω. Όταν κάνουμε πρόβα, είμαστε εντελώς πάνω στη σκηνή. Όπως και στην παράσταση. Αν ήρθε κάποιος δεν το θυμάμαι. Δεν έχω καθόλου εικόνα και της καταγγέλλουσας. Σίγουρα δεν θυμάμαι να υπήρξε ενόχληση, δεν είχαμε τέτοια».

Τέλος, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της ανάκλησης της απόφασης αντικατάστασης, που τέθηκε από τον κ. Σαλούστρο, δικηγόρο της καταγγέλλουσας.

Δίκη Φιλιππίδη: «Δολοφονούν τον σύζυγό σου άτομα που έμπαιναν στο σπίτι σου» – Όσα κατέθεσε η Ελπίδα Νίνου για τις καταγγελίες βιασμού

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δίκη Φιλιππίδη: Οι Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα δεν θυμούνται την καταγγέλλουσα και τα γεγονότα που συνέβησαν στο Θέατρο Ήβη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Φιλιππίδη, Μακρυπούλια Χαλκιάς, Σχίζα, Θέατρο Ήβη,diki filippidi, makrypoulia chalkias, schiza, theatro ivi