Δίκη Johnny Depp: Διέρρευσε το φύλλο ετυμηγορίας – Οι 42 ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι ένορκοι πριν την τελική απόφαση

17:59 31/5/2022 - Πηγή: iPop

Η υπόθεση του Johnny Depp εναντίον της Amber Heard για συκοφαντική δυσφήμιση 100 εκατομμυρίων δολαρίων είναι τόσο περίπλοκη που το φύλλο ετυμηγορίας έχει 42 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσει η επιτροπή των ενόρκων πριν από την έκδοση μιας ετυμηγορίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail.

Οι ένορκοι ξεκίνησαν ξανά τις συζητήσεις στις 9 π.μ., ώρα Βιρτζίνια, και μέχρι στιγμής έχουν περάσει

λίγο περισσότερο από δύο ώρες στην αίθουσα διαβούλευσης.

Το έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα από το δικαστήριο στο Fairfax της Βιρτζίνια και δείχνει ότι υπάρχουν 24 ερωτήσεις για τις αξιώσεις του Depp και 18 για την ανταγωγή της Heard.

Ένα έντυπο ετυμηγορίας χρησιμοποιείται για να επισημοποιήσει την απόφαση των ενόρκων για την υπόθεση, το οποίο εκτείνεται σε οκτώ σελίδες και σημαίνει ότι οι ένορκοι πρέπει να αποφασίσουν για δεκάδες θέματα πριν καταλήξει στην ετυμηγορία της.

Johnny Depp – Amber Heard: Με αυτό το link μπορείς να παρακολουθήσεις live την πολύκροτη δίκη

Έγγραφο ετυμηγορίας – Δίκη Johnny Depp: Οι 42 ερωτήσεις και το αποτέλεσμα

Η υπόθεση συζητείται τώρα από την επιτροπή των ενόρκων μετά από έξι εβδομάδες γραφικών και ακατέργαστων αποδεικτικών στοιχείων για τη θυελλώδη τετραετή σχέση του Depp και της Heard και τον γάμο των 15 μηνών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Johnny Depp ζητά 50 εκατομμύρια δολάρια από τη Heard επειδή φέρεται να τον δυσφήμησε με ένα άρθρο στην Washington Post το 2018, στο οποίο ισχυριζόταν ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Heard, από την πλευρά της, άσκησε αγωγή για 100 εκατομμύρια δολάρια ισχυριζόμενη ότι ο δικηγόρος του Depp, Adam Waldman, τη δυσφήμισε υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς.

Το φύλλο ετυμηγορίας, που ονομάζεται «Ειδικό Έντυπο Ετυμηγορίας», περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τον Johnny Depp που αφορούν όλες στο άρθρο της Heard στην Washington Post.

Πιο συγκεκριμένα, οι ένορκοι καλούνται να σχολιάσουν μία προς μία τις δηλώσεις της ηθοποιού στο άρθρο και να απαντήσουν αν τελικά, όντως στοχεύουν στο να παρουσιάσουν τον Depp ως κακοποιητή.

Pages 1, 2 and 3 of the verdict form in #JohnnyDepp v #AmberHeard pic.twitter.com/Foczv1EDap

— Cathy Russon (@cathyrusson) May 27, 2022

Όσο για την Amber Heard, οι ένορκοι καλούνται να καταθέσουν την άποψή τους για το αν είναι ψευδείς ή όχι οι κατηγορίες της προς τον πρώην σύζυγό της. Εάν η επιτροπή των ενόρκων καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Heard συκοφάντησε τον Depp, θα υποχρεωθεί να πληρώσει στον ηθοποιό τα 50 εκατομμύρια δολάρια που ζητά ως αποζημίωση για την απώλεια κερδών.

«Θέλουν να βάλουν το μωρό μου στον φούρνο μικροκυμάτων»: Η Amber Heard αποκαλύπτει ότι δέχεται απειλές θανάτου

Το δικαστήριο ωστόσο, μπορεί να συστήσει να του επιδικαστεί ένα μεγαλύτερο ή και μικρότερο ποσό από αυτό.

Υπάρχει επίσης μία ξεχωριστή επιτροπή, που θα πρέπει να αποφασίσει για τη ζημιά που έχει υποστεί ο Depp και την τιμωρία που θα επιβληθεί στην Heard, σε περίπτωση που το πόρισμα είναι υπέρ του ηθοποιού.

Κατά τη διάρκεια των τελικών συζητήσεων την Παρασκευή, 27/5, η δικηγόρος του Depp, Camille Vasquez, περιέγραψε την Heard ως ένα «βαθιά προβληματικό άτομο».

Είπε: «Υπάρχει ένας κακοποιός σε αυτή την αίθουσα, αλλά δεν είναι ο κύριος Depp. Υπάρχει ένα θύμα κακοποίησης σε αυτό το δικαστήριο, αλλά δεν είναι η κυρία Heard. «Η δεσποινίς Heard είναι στην πραγματικότητα η κακοποιός και ο κύριος Depp είναι ο κακοποιημένος».

Ο δικηγόρος της Heard, Benjamin Rottenborn, προέτρεψε την επιτροπή των ενόρκων να μην γίνει «συνένοχος» στο να στείλει ένα μήνυμα στους επιζώντες κακοποίησης ότι πρέπει να είναι τέλειοι.

Ο Depp εθεάθη να χαμογελά και να χαιρετίζει τους θαυμαστές του όταν έφυγε από το δικαστήριο, ενώ η Amber Heard να αγκαλιάζει τον δικηγόρο της καθώς οι ένορκοι άρχισαν τις συζητήσεις.

Ποια είναι η Camille Vasquez; Η δικηγόρος του Johnny Depp που μας έχει κλέψει την καρδιά

 Η νομική ομάδα της Heard είχε πει στους ενόρκους στην καταληκτική συζήτηση να «σκεφτούν το μήνυμα» που στέλνουν ο Johnny Depp και η νομική του ομάδα στην Heard και «κατ’ επέκταση σε κάθε θύμα ενδοοικογενειακής βίας».

Λαμβάνοντας τον λόγο την Παρασκευή, ο δικηγόρος της Heard, Benjamin Rottenborn, είπε: «Αν δεν τράβηξες φωτογραφίες δεν συνέβη. Αν τράβηξες φωτογραφίες είναι ψεύτικες. Αν δεν το έλεγες στους φίλους σου λες ψέματα. Αν το έλεγες στους φίλους σου, δεν κακοποιήθηκες, αλλά το ήθελες».

«Η αποτυχία να αναζητήσεις ιατρική βοήθεια σήμαινε ότι δεν τραυματίστηκες. Και αν αποφασίσεις «αρκετά πρέπει να φύγω» για να σώσεις τον εαυτό σου, είσαι ατίθαση. Αυτό είναι το μήνυμα που σας ζητά να στείλετε ο κύριος Depp.

Δίκη Amber Heard-Johnny Depp: Οι νέες εξελίξεις και το video με το ξέσπασμα του ηθοποιού

Είπε, επίσης, ότι στον «κόσμο» του Johnny Depp δεν τον αφήνεις, και αν το κάνεις θα ξεκινήσει εκστρατεία παγκόσμιας ταπείνωσης εναντίον σου. 

«Θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει τη ζωή σου, να καταστρέψει την καριέρα σου. Σε αυτό προσπαθούν να σας κάνουν να είστε συνένοχοι».

Οι ένορκοι ξεκίνησαν πάλι τις συζητήσεις σήμερα, Τρίτη, 31/5, με την ετυμηγορία να εκδίδεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δίκη Johnny Depp: Διέρρευσε το φύλλο ετυμηγορίας – Οι 42 ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι ένορκοι πριν την τελική απόφαση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα