Διευκρινίσεις για τα ταξίδια σε νησί με πλοίο: Ποιες μετακινήσεις εξαιρούνται και τι γίνεται με όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση;

18:38 2/7/2021 - Πηγή: iPop

Το ταξίδι σε νησί με πλοίο πλέον γίνεται με άλλους κανόνες, αφού σταματάει να ισχύει το self test και οι πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να κάνουν rapid test ή μοριακό, προκειμένου να ταξιδέψουν.

Λόγω των διάφορων αποριών που προκλήθηκαν, την Παρασκευή δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για το νέο αυτό μέτρο.

Ταξίδι
σε νησί με πλοίο: Τι γίνεται με όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου;

Η Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε ότι όσοι πολίτες έχουν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου εντάσσονται στην κατηγορία των ανεμβολίαστων.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις (ή με τη μία εάν πρόκειται για το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson) και από τη δεύτερη δόση έχουν περάσει 14 ημέρες.

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πώς εκδίδεται και τι στοιχεία χρειάζονται; Αναλυτικά η διαδικασία

Πόσες μέρες πρέπει να έχουν περάσει απ’ την τελευταία δόση;

Το αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών ή το αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών που θα πρέπει να επιδεικνύουν όσοι ενήλικες επιθυμούν να ταξιδέψουν από 5 Ιουλίου προς τα νησιά, θα αφορά και όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αν δεν έχουν συμπληρωθεί 14 ημέρες από την ημέρα που έλαβαν τη δεύτερη δόση.

Τι γίνεται με τις μετακινήσεις από νησί σε νησί;

Ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης Αθανάσιος Κοντογεώργης διευκρίνισε ότι στις μετακινήσεις απ’ το ένα νησί στο άλλο απαιτείται τεστ αυτοδιάγνωσης (self test). Αυτό το μέτρο θα εξεταστεί και για τις μετακινήσεις, το επόμενο διάστημα, και από νομό σε νομό καθώς και με άλλα μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, η υποχρέωση διενέργειας self test ισχύει και όταν αλλάζεις νομό ή πας από ένα νησί σε ένα άλλο, που απέχει γεωγραφικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Διευκρινίσεις για τα ταξίδια σε νησί με πλοίο: Ποιες μετακινήσεις εξαιρούνται και τι γίνεται με όσους έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διευκρινίσεις, Ποιες,diefkriniseis, poies