Διευκρινήσεις Φίλη για τους διορισμούς- Καθυστέρησαν λόγω της αξιολόγησης

14:41 24/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με τους διορισμούς προέβη την Τρίτη κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Όπως ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός οι διορισμοί θα είχαν γίνει αν δεν αργούσε η αξιολόγηση.

Επίσης ο Νίκος Φίλης επισήμανε πως στόχος είναι να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη του 2017 ενώ σημείωσε:

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στόχος είναι ένα ευέλικτο σχολείο, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, μέσα στο πλαίσιο

της ισονομίας και της ισότητας

Παράλληλα, ο αρμόδιος Υπουργός εξήγησε: «Το ελληνικό σχολείο δυστυχώς στενάζει κάτω από τις εξετάσεις. Οφείλουμε να αναζητήσουμε προγράμματα που θα δίνουν μεγαλύτερο χρόνο στον ωφέλιμο χρόνο, που είναι ο χρόνος διδασκαλίας» και διαβεβαίωσε:

«Το Υπουργείο είναι έτοιμο για νομοθετική πρωτοβουλία για την παροχή από το δημόσιο σχολείο πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, αλλά και πτυχίου πληροφορικής».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Φίλης είπε πως είναι υπό συζήτηση το θέμα της αναμόρφωσης του μαθήματος των θρησκευτικών και των μαθηματικών.

The post Διευκρινήσεις Φίλη για τους διορισμούς- Καθυστέρησαν λόγω της αξιολόγησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα