Έκτακτη χρηματοδότηση από την Κομισιόν στις ελληνικές αρχές

14:10 24/5/2016 - Πηγή: iPop

Χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης η οποία ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων περαιτέρω στήριξης των ελληνικών αρχών ανακοίνωσε η Κομισιόν την Τρίτη.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή οι πρόσθετοι αυτοί πόροι αναμένεται να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να στηρίξουν την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας αλλά παράλληλα και το πρόγραμμα επείγουσας μετεγκατάστασης.

Να σημειωθεί πως η χρηματοδότηση παρέχεται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και θα καθιστά δυνατή την αποστολή

πρόσθετων εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών και διερμηνέων. Παράλληλα, θα βοηθά στη δημιουργία κινητών γραφείων της EASO στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία έχει καταρτίστηκε από κοινού από την Επιτροπή, τις ελληνικές αρχές και τα ενδιαφερόμενα μέρη έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κατάσταση.

The post Έκτακτη χρηματοδότηση από την Κομισιόν στις ελληνικές αρχές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα