«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι κοιμάται δυο χρόνια τώρα ΚΑΙ για το TurkAegean»! Στρατηγός Κων.Ζιαζιάς

Γράφει οΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣΕπίτιμος Α/ΓΕΣ

Η Τουρκία από τον Δεκέμβριο του 2021,μέσω της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( EUIPO) κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα (brand name) «Turkaegean» (Τουρκο -Αιγαίο) και με αυτό θα διαφημίζει τις «ακτές της ευτυχίας» στην Ε.Ε., μέχρι το 2031 .

Η Τουρκία υπέβαλε δύο διαφορετικές αιτήσεις για την κατοχύρωση του εν λόγω εμπορικού σήματος, μία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία στις ΗΠΑ.

Το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε δεκτό στις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Πρόκειται για τον όρο “Τουρκο-αιγαίο” που στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών, ωστόσο, αποτελεί και  “ακραία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο”, που οι κυβερνώντες επιχειρησαν τον Δεκέμβριο του 2021 να το υποβαθμίσουν ως διοικητική πράξη και να το αφαιρέσουν από το κάδρο της επικαιρότητα.

Αντίστοιχο αίτημα στις ΗΠΑ δεν έγινε αποδεκτό, όχι λόγο των ελληνικών αντιδράσεων, αλλά για τυπικούς και γραφειοκρατικούς λόγους.

Ο Έλληνας αντιπρόσωπος στην  Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ ( EUIPO), οι σημερινοί Έλληνες Ευρωβουλευτές, το αρμόδιο Υπουργείο, γενικά η σημερινή ελληνική κυβέρνηση  κοιμόταν τον ύπνο του «δικαίου» παρακολουθώντας το σήμα «Turkaegean» να αλωνίζει στα διεθνή τουριστικά «σαλόνια» και κατόπιν «εορτής»«θυμήθηκαν» να προαναγγειλουν προσφυγή στην ΕΕ. Φαίνεται ότι δεν πήραν μυρωδιά από την πρακτική της γειτονικής μας χώρας που επιδίδεται σ΄έναν ανελέητο υβριδικό πόλεμο εναντίον μας και ύστερα από μήνες αντελήφθησαν τι είχε γίνει και προσπαθούσαν  να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα .

Δυστυχως αυτή την περίοδο, οι Τούρκοι έφεραν το θέμα και πάλι  στην επικαιρότητα  με αφορμή την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας, 21-27 Μαΐου, οπου οι Πρεσβείες και τα Προξενεία της Τουρκίας σε όλον τον πλανήτη πραγματοποιούν σχετικές εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας τον όρο «TurkAegean» ως μέρος της επίσημης προβολής τους . Η Τουρκία μεθοδικά και σταθερά, έχει καταφέρει με καμπάνιες εκατοντάδων εκατομμυρίων να ταξιδέψει στα πέρατα της γης το «TurkAegean», το οποίο πλέον καθιερώνεται στις παγκόσμιες συνειδήσεις εξαιτίας της ανικανότητας των υπευθύνων της Ελληνικής κυβέρνησης , η οποία συναινεί στην πλήρη παράδοση του εμπορικού ονόματος του Αιγαίου στην  Άγκυρα .

Οι «υπεύθυνοι της ελληνικής κυβέρνησης» που θα «έπαιρναν κεφάλια» στο θέμα της παραχώρησης του εμπορικου ονόματος του Αιγαίου στην Τουρκία φαίνεται ότι… ξεχάστηκαν στη διαδρομή του χρόνου από το 2021 και μαγεύτηκαν από τα σημερινά δηθεν  «ήρεμα νερά» των ελληνοτουρκικων σχέσεων. Φαίνεται θεωρουν την κανονικότητα που επικρατεί σήμερα στις Ελληνοτουρκικες σχέσεις ως κατάκτηση , ως επιτυχία , ενώ είναι δεδομένο ότι οδηγεί σε αποτυχία ……

Δεν φτάνει που οι Τούρκοι οικειοποιούνται ένα ελληνικότατο όνομα με ρίζες από την αρχαία Ελλάδα και το «μαγαρίζουν» για να αποσπάσουν τουριστικά οφέλη από τη φήμη του, ενώ στο εσωτερικό τους το ονομάζουν «θάλασσα των νησιών», δεν φτάνει που η κυβέρνηση στέκεται απαθής στην παραχάραξη της ιστορίας και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Αιγαίου, αλλά το πιο επικίνδυνο για την Χώρα μας είναι ότι  έχουμε και τους εντός των τοίχων «πρόθυμους»,  που δεν έχουν την εθνική και ιστορική διαπαιδαγώγηση για να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια της Χώρας, διότι γαλουχήθηκαν σε έναν «άλλο κόσμο», που κυρίαρχο μέλημα του είναι το χρήμα, η δημιουργία πολυπολιτισμικής κοινωνίας, η εξαφάνιση της έννοιας του ΄Εθνους και της Πατρίδος και η ευόδωση των στόχων του αφηγήματος της παγκοσμιοποίησης. Όλοι αυτοί θα  όφειλαν να γνωρίζουν ότι την Τουρκία δεν την ενοχλεί μόνο η ύπαρξη της Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και η «ύπαρξη» του ελληνικού πολιτισμού ως διαρκής ιστορική αλλά και παρούσα υπόμνηση.

Ο αιγαιακός χώρος έχει ταυτιστεί για περισσότερο από τρεις χιλιάδες χρόνια με τον ελληνισμό. Οι γείτονες φαίνεται πως προσπαθούν να επιβάλλουν τη λήθη στις «ακτές της ευτυχίας», όπως χαρακτηριστικά λέει και το διαφημιστικό μήνυμα της Turkaegean, όχι μόνο για τουριστικούς λόγους…διότι συνδέει άρρηκτα το Αιγαίο Πέλαγος και τα ελληνικά νησιά με την Τουρκία, γεγονός που δημιουργεί σύγχυση στον τουριστικό κόσμο και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Και εδώ τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Κανένας άραγε αρμόδιος δεν αντιλήφθηκε το αίτημα της Τουρκίας , δεν έπραξαν τίποτε τα τελευταία δυο χρόνια για αυτό το σημαντικό θέμα ;  Τι έκαναν οι πανάκριβοι για την χώρα μας Έλληνες αξιωματούχοι στην Ε.Ε.; Δεν πήραν είδηση ΤΙΠΟΤΑ. Τι έκανε ο αρμόδιος υπουργός από το 2021 έως σήμερα για επίλυση αυτού του θέματος ; Ερωτήματα που φαίνεται δεν απασχολούν ούτε τους κυβερνώντες αλλα ούτε και τον λοιπό πολιτικό κοσμο της Χώρας μας………..…..Κατα τ’αλλα έχουμε ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ…….

The post «Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι κοιμάται δυο χρόνια τώρα ΚΑΙ για το TurkAegean»! Στρατηγός Κων.Ζιαζιάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα