Δερμάτινο παντελόνι: Μία μικρή ιστορία για το πιο ροκ κομμάτι της μόδας!

09:02 13/11/2020 - Πηγή: iPop

Το δερμάτινο παντελόνι αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας εδώ και δεκαετίες. Πού οφείλει τη γοητεία του; Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο διαχρονικά μοντέρνο (φέτος είναι και πάλι στις κορυφαίες επιλογές), σέξι αλλά και κομψό, τολμηρό αλλά και εύχρηστο; Ας δούμε μία σύντομη ιστορία για το «αθάνατο» αυτό ρούχο!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Από τους Ινδιάνους και το Φαρ Ουέστ… Τα δερμάτινα παντελόνια δεν είναι ανακάλυψη του Τζιμ Μόρισον και της ροκ σκηνής της δεκαετίας του 1960, όσο κι αν

μπορεί να το νομίζουμε! Το δερμάτινο παντελόνι «ανήκει» στους Ινδιάνους της Αμερικής!

Πολύ πριν από τον ευρωπαϊκό αποικισμό, κατά τον 17ο αιώνα, σχεδόν όλες οι φυλές χρησιμοποιούσαν τα δέρματα των ζώων που κυνηγούσαν για να κατασκευάζουν μαλακό δέρμα για ρούχα.

Οι Ινδιάνοι φορούσαν το δέρμα τόσο για πνευματικούς όσο και για πρακτικούς λόγους: Πίστευαν ότι με το να φορούν κατάσαρκα το δέρμα των ζώων, έπαιρναν την ίδια τη δύναμη του ζώου! Ενώ από την άλλη, ειδικά τον χειμώνα, φορούσαν δερμάτινα «κολάν» μέσα από τα παντελόνια για να διατηρούνται ζεστοί.

Όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι έποικοι, υιοθέτησαν τα δερμάτινα παντελόνια στα τέλη του 19ου αιώνα – κάτι που δημιούργησε την εικόνα των  κάουμποϋ που όλοι γνωρίζουμε. Δερμάτινα παντελόνια ή κομμάτια δέρμα ραμμένα πάνω σε υφασμάτινα παντελόνια, τους προστάτευαν τις ατελείωτες ώρες που καβαλούσαν τα άλογα στις εκτάσεις της Αμερικανικής Δύσης.

Το δερμάτινο παντελόνι πάει… στο Χόλιγουντ

Οι πρώτες ταινίες που έφεραν τα δερμάτινα παντελόνια στη μεγάλη οθόνη ήταν τα γουέστερν του Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1940. Και μάλιστα δεν αρκέστηκαν στους άντρες ηθοποιούς, αλλά και στις γυναίκες σταρ της εποχής!

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου για το δερμάτινο παντελόνι στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δερμάτινο παντελόνι: Μία μικρή ιστορία για το πιο ροκ κομμάτι της μόδας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα