Δεν λαμβάνει υπόψη το Βερολίνο τις αποκαλύψεις των Wikileaks- Τι τονίζει για τα «Panama Papers»;

15:28 4/4/2016 - Πηγή: iPop

Δεν φαίνεται να δέχεται τις αποκαλύψεις των Wikileaks το Βερολίνο το οποίο ξεκαθαρίζει τη θέση του και τονίζει πως δεν τίθεται θέμα διχασμού των σχέσεων της Γερμανίας με το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή το Βερολίνο εστιάζει στα «Panama Papers» και μάλιστα ελπίζει πως αυτά «θα δώσουν μια ώθηση στον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρημάτων και της φορολογικής απάτης».

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του την Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε

τόνισε:

Δεν θα υπάρξει διχασμός μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας τόνισε: «Για εμάς αυτές οι συνομιλίες δεν υπάρχουν»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ είπε:

Για εμάς στο Βερολίνο δεν είναι φυσικό να γίνονται υποκλοπές

Εστιάζοντας στην αξιολόγηση ο Μ. Γέγκερ δήλωσε: «Περιμένουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαϊου». Εν συνέχεια επισήμανε ότι «δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους» και πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρεθεί λύση με την Ελλάδα αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

Μιλώντας για τα «Panama Papers» ο εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας εξέφρασε την άποψη του ότι «η σημερινή συζήτηση θα συμβάλει στο να αυξηθεί η πίεση και θα δώσει ώθηση στον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρημάτων και της φορολογικής απάτης » και πρόσθεσε:

Μπορούμε απολύτως να επωφεληθούμε απ’ αυτή τη δυναμική και να εκφράσουμε την ελπίδα ότι θα τεθούν ισχυροί περιορισμοί σε ορισμένες πρακτικές

The post Δεν λαμβάνει υπόψη το Βερολίνο τις αποκαλύψεις των Wikileaks- Τι τονίζει για τα «Panama Papers»; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα