Δεν φαντάζεσαι ποιο είναι το καλύτερο dressing για ένα φιλέτο τόνου

15:01 26/10/2020 - Πηγή: iPop

Ως συνήθως τα φιλέτα ψάρι συνοδεύονται από ένα dressing. Ωστόσο, αυτό που θα σου εκμυστηρευτούμε για να… απογειώσεις το φιλέτο τόνου. Φτιάξε τη συνταγή για BBQ φιλέτο τόνου… Ναι BBQ, δεν διάβασε λάθος. Αν κάνεις αυτή την συνταγή θα ξετρελάνεις τους πάντες στο τραπέζι.

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργος ο συνδυασμός της σάλτσας μπάρμπεκιου με το φιλέτο τόνου, αλλά μην διστάσεις να το κάνεις. Η BBQ sauce,

όπως είναι γνωστή παγκοσμίως, δίνει μία πιο πικάντικη νότα στο φιλέτο σου. Τα φιλέτα τόνου σε γενικές γραμμές, είναι άπαχα. Η μπάρμπερκιου σάλτσα θα δώσει αυτή τη λιπαρότητα στο φιλέτο. Επίσης θα το κάνει πιο ζουμερό, ειδικότερα αν δεν τον ψήσεις με το ιδανικό τρόπο.

Πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής, την οποία πρέπει να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε.

Τι υλικά θα χρειαστούμε στη συνταγή για BBQ φιλέτο τόνου;1 τόνο σε νερό, στραγγισμένο1 αυγό2/3 φλιτζάνι βρώμη3 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου3 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάςΑλάτιΠιπέρι2 κουταλιές φυτικό λάδιΠώς θα εκτελέσουμε τη συνταγή;

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τον τόνο, το αυγό και τη βρώμη μέχρι να αναμιχθούν. Στη συνέχεια ανακατεύουμε στη σάλτσα μπάρμπεκιου, το κρεμμύδι, τη σάλτσα καυτερή πιπεριά, το πιπέρι και το αλάτι.

Για το φιλέτο τόνου

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις κουταλιές της σούπας του μείγματος τόνου στο τηγάνι και σιγοψήνουμε ελαφρά. Τα μικρότερα φιλέτα ψήνονται πάντα καλύτερα. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν σε κάθε πλευρά, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.Τέλος, σε ένα ρηχό πιάτο, σερβίρουμε το φιλέτο μας και ρίχνουμε από πάνω μια καλή κουταλιά από την σάλτσα μπάρμπεκιου. Καλή σου όρεξη και μην ξεχάσεις να μας ευχαριστήσεις για τη συνταγάρα αυτή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Δεν φαντάζεσαι ποιο είναι το καλύτερο dressing για ένα φιλέτο τόνου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα