Χριστουγεννιάτικες DIY δημιουργίες για να φτιάξουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

17:44 8/12/2020 - Πηγή: iPop

Οι μέρες της καραντίνας είναι γεγονός. Έχουμε ήδη διανύσει αρκετές μέρες παραμονής στο σπίτι και απ’ ό,τι φαίνεται, αυτό θα συνεχιστεί. Πέρα από τους εαυτούς μας, πολλοί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα παιδιά μας, για τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Έτσι, είναι πιθανό να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με εντάσεις και «γκρίνιες» στο σπίτι, γεγονός που σίγουρα δεν βοηθάει την κατάσταση. Ωστόσο, οι παρακάτω χριστουγεννιάτικες DIY δημιουργίες, εκτός από ποιοτικό χρόνο

με τα παιδιά σας, θα σας χαρίσουν ευχάριστες γιορτινές στιγμές!

Χριστουγεννιάτικες DIY δημιουργίες για να φτιάξουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας

Petit χριστουγεννιάτικα δεντράκια για το δωμάτιο των παιδιών σας, εύκολα και ανέξοδα!

Τι θα χρειαστείτε;

Το άδειο κουτί από τα πρωινά σας κορν φλέικςΛευκό σαπούνιΚόλλαΚλαράκια από έλατο

Πώς θα το φτιάξετε;

Σκίστε το, γυρίστε το από την ανάποδη και δημιουργήστε έναν κώνο. Πάρτε μικρά κλαράκια από ένα έλατο, σχηματίστε μπουκετάκια μικρά και ξεκινήστε να τα κολλάτε επάνω στον κώνο σας. Κοντά και πυκνά. Μόλις ολοκληρώσετε το δέντρο σας, ξεκινήστε για το χιόνι. Τρίψτε στον τρίφτη λίγο λευκό σαπούνι. Βρέξτε το ελαφριά με λίγο νεράκι και χτυπήστε το με τον αυγογδάρτη. Με την άκρη των δαχτύλων σας απλώστε το «χιόνι» επάνω στο δέντρο σας. Ολοκληρώστε τη δημιουργία σας με μια σειρά από φωτάκια.PinterestPinterestPinterestPinterestPinterestPinterest

Φτιάχνουμε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα παιδιά μας

Κερί από πάγο

Αν σας έλεγα πως με ένα χάρτινο κουτί από γάλα, κεριά λιωμένα ή μισοτελειωμένα και παγάκια θα έχετε τέτοιο αποτέλεσμα, θα με πιστεύατε; Do it yourself λοιπόν!

Τι θα χρειαστείτε;

Συγκεντρώστε τα υλικά: Παγάκια, ένα άδειο χάρτινο κουτί από γάλα, παραφίνη ή μισοτελειωμένα κεριά που από πριν θα τα έχετε λιώσει σε μπεν μαρί, χρώµα, άρωµα και φιτίλι για το κερί σας.

Πώς θα το φτιάξετε;

Πάρτε το κουτί από το γάλα και κόψτε το στο ύψος που θέλετε. Όσο πιο ψηλό είναι το κερί, τόσο πιο εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσµα.

Περάστε το µεταλλικό δισκίο –τη βάση– από το φιτίλι και σφίξτε το καλά ώστε να µη φεύγει το κορδόνι του φιτιλιού. Στο εµπόριο  θα βρείτε διάφορα είδη φιτιλιών.

Σταθεροποιήστε το στη βάση του κουτιού. Αν είναι ψηλό και δεν χωράει το χέρι σας, χρησιµοποιήστε ένα αντικείµενο για να το πιέσετε.

Φροντίστε να εξέχει το φιτίλι αρκετά από το χείλος του κουτιού. Θα το κόψετε µετά. 

Πάρτε δύο ξυλάκια από σουβλάκια, ενώστε τα µε σελοτέιπ, σταθεροποιήστε ανάµεσά τους το φιτίλι και αφήστε το να ακουµπάει στο κουτί.

Γεµίστε το κουτί µε παγάκια. Κρατήστε µε το ένα χέρι το φιτίλι για να µην κουνιέται και ρίξτε όσα παγάκια θέλετε. Καλό είναι να γεµίσει µέχρι επάνω.

Αφού λιώσετε την παραφίνη ή ακόμα κεριά παλιά, σε µπεν µαρί, ρίξτε µέσα το χρώµα και το άρωµα. Ανακατέψτε και χύστε την παραφίνη µέσα στο κουτί µε τον πάγο.

Αφήστε το αρκετές ώρες µέσα σε ένα µπολ για να σταθεροποιηθεί το κερί και να λιώσει ο πάγος. Κατόπιν αδειάστε το νερό.

Σκίστε τη συσκευασία του κουτιού και βγάλτε το κερί. Κόψτε το φιτίλι 2 εκ. πάνω από την επιφάνεια του κεριού.

Το κερί σας είναι έτοιµο. 

Για να υπολογίσετε την ποσότητα κεριού που θα χρειαστείτε, γεµίστε µε παραφίνη µέχρι επάνω το ποτήρι που θα χρησιµοποιήσετε.

Tip: Το  µέγεθος του πάγου προσέξτε να μην είναι πολύ μεγάλο. Όσο πιο µεγάλο είναι το παγάκι τόσο θα είναι και το κενό που θα δηµιουργηθεί όταν παγώσει το κερί. Γι’ αυτό προτιµήστε µικρά παγάκια.

Info!

Είμαι η Βίκυ Ανδρή. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως Τεχνικός Τύπου στον χώρο των εφημερίδων και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως συντάκτρια των τηλεοπτικών περιοδικών ΤV24 και TiVi Σίριαλ.

Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου είχα τρέλα με δύο πράγματα, την ψυχολογία και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Μέσα από τη δουλειά μου στα τηλεοπτικά περιοδικά μυήθηκα στον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έμαθα πώς είναι να πιάνεις ένα σκουπίδι -κυριολεκτικά- και να του δίνεις μορφή. Να το μετατρέπεις σ’ ένα έργο τέχνης.

Ατελείωτα σεμινάρια, ώρες πολλές διαβάσματος, ψαξίματος στο Internet αλλά και πρακτικής. Αυτές τις ώρες γαλήνευε η ψυχή μου, ώσπου στο τέλος το χόμπι μου κατάφερα να το κάνω επάγγελμα.

Εδώ και δέκα χρόνια έχω τη στήλη «Μην το πετάς» με Do Ιt Yourself ενώ στα «Γλυκά Μυστικά» παρουσίαζα βήμα-βήμα τις δημιουργίες μου. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φτιάξτε μόνοι σας κεριά εύκολα και γρήγορα» με τεχνικές πάνω στο κερί, ενώ παράλληλα έδινα μαθήματα DΙYS σε αρχάριους και μη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Χριστουγεννιάτικες DIY δημιουργίες για να φτιάξουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα