8 πράγματα που “φωνάζουν” ότι είσαι ανασφαλής με τον εαυτό σου

12:31 8/12/2020 - Πηγή: iPop

Μήπως είσαι ανασφαλής με τον εαυτό σου; Μήπως δεν έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση; Αυτά είναι τα σημάδια ότι είσαι ανασφαλής.

Η ανασφαλής συμπεριφορά είναι τοξική και μπορεί να κάνει τη ζωή σου στενάχωρη. Μπορεί να σε κάνει να χάσεις ακόμα και πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου, όπως στη δουλειά σου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να επισημάνουν ότι δεν είσαι πάντα αρκετά ευχαριστημένος με τον εαυτό σου.

Ποια τα σημάδια ότι είσαι ανασφαλής;

Είσαι υπερβολικά θετικός

Αν και

είναι υπέροχο να παραμένεις θετικός και αισιόδοξος, μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να κρύβουν τη συναισθηματική τους ανασφάλεια πίσω από τα χαμόγελά τους και ίσως είσαι ένας από αυτούς. Μήπως αποσπάς τον εαυτό σου από την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων;

Θες ένα τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά

Η τελειότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ένα άτομο που δεν αισθάνεται ποτέ ικανοποιημένο με τον εαυτό του δεν μπορεί να δεχτεί τα αποτελέσματα που έχει και μπορεί να κολλήσει με μια εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να πάρει ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Pexels

Δεν μπορείς να αποδεχθείς τα σχόλια

Εάν είσαι ανασφαλής, όταν κάποιος ελέγχει τη δουλειά σου, ίσως πιστεύεις ότι τα σχόλια αφορούν εσένα προσωπικά και όχι την εργασία που έχεις ολοκληρώσει. Ως αποτέλεσμα, τα σχόλια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτά. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει κάποια σχόλια, ακόμα και αρνητικά, προσπάθησε να επικεντρωθείς στις πολύτιμες πληροφορίες που σου δίνονται, όπως ποια πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα στη δουλειά σου.

Είναι σημαντικό για σένα να μοιράζεσαι τα “επιτεύγματά” σου

Όταν σου συμβαίνει κάτι καλό, νιώθεις την ανάγκη να το μοιραστείς με τους διαδικτυακούς σου φίλους στα social media. Αλλά να έχεις στο νου σου ότι να επιδεικνύεις ό,τι έχεις καταφέρει δεν δείχνει και πολλή αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου.

Pexels

Δεν μπορείς να πεις όχι

Λες σε όλα ναι, όμως πολλές φορές εις βάρος του εαυτού σου. Ωστόσο, αυτό που θες εσύ δεν είναι και τόσο ασήμαντο όσο νομίζεις. Οφείλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου, τα θέλω και τα όριά σου.

Θες διαβεβαίωση για τα πάντα

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το βραχυπρόθεσμο άγχος, επομένως ζητούν συνεχώς από άλλους έγκριση και υποστήριξη. Μερικές φορές μπορεί να ανακουφίσει τις ανησυχίες σου, αλλά μακροπρόθεσμα σημαίνει ότι δεν μπορείς να χειριστείς τις καταστάσεις μόνος σου. Για παράδειγμα, εάν για να αγοράσεις ένα ρούχο θες την επιβεβαίωση κάποιου άλλου, τότε αυτό είναι ένα σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Συχνά καταφεύγεις σε καταστροφικές σχέσεις

Όλοι έχουμε έναν φίλο που σκέφτεται υπερβολικά τα πράγματα και ανησυχεί παράλογα για τις καταστάσεις. Ο σύντροφός του μπορεί απλώς να καθυστερήσει 30 λεπτά από τη δουλειά, αλλά ένα ανασφαλές άτομο φαντάζεται ήδη ότι μπορεί να το απατά ή ότι είχε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η καταστροφική σκέψη είναι ένα πολύ τοξικό χαρακτηριστικό που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ξεκίνα να σκέφτεσαι πρώτα τα καλύτερα και θετικά σενάρια, αν είσαι τελικά ένα τέτοιο άτομο.

Pexels

Τείνεις να κατηγορείς τους άλλους

Η κριτική είναι σημαντική, όμως όχι για να αισθανθείς καλύτερα. Εάν χρησιμοποιείς κριτική για ένα άτομο που δεν του αξίζει, θα σε κάνει να αισθανθείς ένοχος μακροπρόθεσμα, κάτι που μόνο θα επιδεινώσει τυχόν ανασφάλειες.

Μετάτρεψε την ανασφάλεια σε αυτοπεποίθηση σε δύο λεπτά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 8 πράγματα που “φωνάζουν” ότι είσαι ανασφαλής με τον εαυτό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα