Μπορείς να ξέρεις εάν ταιριάζεις σεξουαλικά με κάποιον πριν κάνετε σεξ; Οι sex therapists έχουν κάτι να σου πουν!

13:44 14/10/2021 - Πηγή: iPop

Ακόμα κι αν νιώθεις 100% έτοιμη να κάνεις σεξ με τον νέο σου σύντροφο πάντα θα έχεις το άγχος και την αγωνία «Έχουμε χημεία στο σεξ;» «Αν δεν ταιριάζουμε τι θα γίνει;» Πώς θα ένιωθες, όμως, αν σου έλεγα πώς έχω την λύση σε κάθε σου πρόβλημα και κάθε σου απορία; Δε θα ένιωθες μια ανακούφιση;

Αρχικά θέλω να καταλάβεις πως το σεξ μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από εμάς και μπορεί να λάβει πολλές διαφορετικές μορφές. Έχοντας αυτό κατά νου, η αποκρυπτογράφηση του εάν έχετε χημεία και τα πηγαίνετε καλά με κάποιον πριν κάνετε σεξ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εάν είσαι πρόθυμη να το συζητήσεις.

Βελτίωσε τη σεξουαλική σου ζωή, απογειώνοντας τον οργασμό σου με 8 απλά tips!

Η σεξουαλική συμβατότητα είναι «η ικανότητα να μιλάς στο άλλο άτομο για τα πράγματα που σου αρέσουν ή δε σου αρέσουν πάνω στο σεξ», λέει η θεραπεύτρια σεξ Jacqueline Mendez, LMFT. Πρόκειται για το να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου και να διασφαλίσεις ότι και τα δύο μέλη σε μια σχέση είναι ισότιμα. Αλλά, πώς μπορείς να καταλάβεις αν έχεις χημεία με κάποιον πριν κάνεις σεξ;

Η συζήτηση είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα! «Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται να μάθει το ποιος είσαι, μέσα ή έξω από το υπνοδωμάτιο, δεν υπάρχει σεξουαλική συμβατότητα και ταίριασμα», λέει η Mendez. Στην πραγματικότητα, αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος μπορεί να υποδηλώνει πως δεν ταιριάζετε γενικά, όχι μόνο στον σεξουαλικό τομέα.

Τι πρέπει να συζητήσεις για να καταλάβεις αν έχετε χημεία πριν το σεξ;

Το πιο βασικό που πρέπει να συζητήσεις για να καταλάβεις αν έχεις χημεία στο σεξ με τον νέο σου σύντροφο είναι τι σας αρέσει και τι όχι. Έχετε κοινά ενδιαφέροντα και απολαύσεις ή όχι;

Αν δεν ξέρεις τι σου αρέσει στο σεξ και δεν έχεις εξερευνήσει ακόμα τον εαυτό σου, είναι κάτι που πρέπει να το κάνεις. Αν θέλεις και τη συμβουλή μου είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μόνη σου. Ο αυνανισμός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να μάθεις τι σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και τι όχι πάνω στο σεξ. Το να αγγίζεις τον εαυτό σου μπορεί ακόμα και να σε κάνει να καταλάβεις τι δε σου αρέσει ώστε να μπορείς να θέτεις τα σεξουαλικά σου όρια.

Η απενοχοποίηση των sex toys: Όσα έχεις στο μυαλό σου είναι τελείως λάθος!

Τώρα εάν αναρωτιέσαι πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις αυτή τη συζήτηση η Vanessa Marin, ειδική στα θέματα του σεξ, απαντά πως αυτό εξαρτάται από εσένα. «Όποτε νιώσεις έτοιμη και αποκτήσεις την οικειότητα με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου».

Unsplash/ Dainis Graveris Τα οφέλη της συζήτησης για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις:

Είναι δύσκολο να κάνεις την αρχή και να συζητήσεις για τις προτιμήσεις σου στο κρεβάτι αλλά μόλις το κάνεις θα αποκτήσετε την ιδανική χημεία.

Εκείνος, πλέον, ξέρει τι σου αρέσει και θα σε προσέξει ώστε να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται. Το ίδιο κι εσύ. Δε θα έχεις δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σου: «το έκανα αυτό σωστά, μήπως τελικά δε του αρέσει;» Θα είσαι απόλυτα ελεύθερη και θα έχετε και οι δύο στόχο να ικανοποιήσετε ο ένας στον άλλον, ώστε να αποκτήσετε οργασμό!

Κακή σεξουαλική ζωή; Όλα τα tips για να τη βελτιώσεις!

Εάν είσαι σε μια σχέση και δεν υπάρχει χημεία, τι κάνεις;

Η ενδοσκόπηση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο όταν αισθάνεσαι ότι λείπει η χημεία στον σεξουαλικό τομέα της σχέσης σου. Για παράδειγμα αν αποκαλύψεις ότι σας αρέσουν διαφορετικά πράγματα στο σεξ, μπορείς να αναρωτηθείς και να σκεφτείς αν τελικά ξέρεις τον εαυτό σου τόσο καλά όσο νομίζεις. Μπορείς, επίσης, να σκεφτείς να τα δοκιμάσεις και να κάνεις και μια εσωτερική και προσωπική εξερεύνηση. Να δεις, δηλαδή, αν οι προτάσεις του συντρόφου σου μπορούν να σε ωφελήσουν και να σε αλλάξουν προς το καλύτερο.

Με συζήτηση και όμορφο τρόπο μπορείς κι εσύ να του προτείνεις να ακολουθήσει αυτή την τακτική, ώστε να δοκιμάσετε και οι δύο νέα πράγματα και να ανάψετε ξανά τη φλόγα στη σχέση σας. Μη σκέφτεσαι πως η σχέση σου είναι καταδικασμένη αν δεν υπάρχει χημεία στο σεξ. Χρειάζεται συζήτηση για να βρείτε τη χρυσή τομή, χωρίς να ξεπερνάτε τα σεξουαλικά όρια του άλλο. Ο σεβασμός και η κατανόηση είναι το παν σε μια σχέση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μπορείς να ξέρεις εάν ταιριάζεις σεξουαλικά με κάποιον πριν κάνετε σεξ; Οι sex therapists έχουν κάτι να σου πουν! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα