4 κλασικά επιτραπέζια που απολαμβάνουμε να παίζουμε με τα παιδιά

08:30 14/10/2021 - Πηγή: iPop

Σαν εργαζόμενη μαμά πια ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Αφού επιστρέψουν τα παιδιά από το σχολείο και τελειώσουμε με τις δραστηριότητες και εφόσον υπάρχει όρεξη από όλους, στρώνουμε επιτραπέζια για παιδιά και παίζουμε. Το κριτήριο για το παιχνίδι είναι να έχει κάτι να μας δώσει, να το απολαμβάνουν όλοι οι παίχτες και φυσικά να υπάρχει χρόνος. Ευτυχώς τα περισσότερα παιχνίδια λήγουν μέσα σε ένα μισάωρο, οπότε αυτός ο χρόνος είναι ένα αληθοφανές σενάριο ακόμα και για τις καθημερινές, πόσο μάλλον για το σαββατοκύριακο που υπάρχει περισσότερος.

moneycrashers.comΜονόπολη

Αγαπημένο παιχνίδι

μου από όταν ήμουν παιδί. Θυμάμαι ότι πάντα έτρεχα να φτάσω πρώτη στην Βασ.Όλγας και Αμαλίας. Το παιχνίδι αυτό έχει μια στρατηγική που αν «πιάσεις» και είσαι και λίγο τυχερός με το ζάρι έχεις πολλές πιθανότητες για τη νίκη. Μου αρέσει να βλέπω τη στρατηγική την οποία επιλέγουν κάθε φορά τα παιδιά μου και είμαι συνήθως παίχτης που απολαμβάνω περισσότερο τη χαρά του παιχνιδιού παρά την νίκη. Η Μονόπολη είναι αλήθεια ότι κρατά κάποιες φορές περισσότερη ώρα από άλλα επιτραπέζια για παιδιά, ωστόσο αν μας πάρει η ώρα το αφήνουμε στην μέση και το συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.

Εκτός της στρατηγικής που βοηθά να αναπτύξει το παιδί, τη λογική και τον τρόπο σκέψης το παιδί, πάντα τους δίνω το ρόλο του τραπεζίτη ώστε να κάνουν εξάσκηση στα ρέστα.

Μνήμη με σημαίες

Είμαι της θεωρίας ότι μαθαίνουμε καλύτερα όταν παίζουμε και πάντα αυτό είναι ένα κριτήριο όταν αγοράζω παιχνίδια στα παιδιά, το να παίξουν κάτι και να μάθουν κιόλας χωρίς να το καταλάβουν απαραίτητα ότι την ίδια στιγμή γίνεται «μάθημα»

Το παιχνίδι μνήμης είναι ένα από τα πιο χρήσιμα επιτραπέζια για παιδιά καθώς βοηθά να ακονίσουν (μικροί και μεγάλοι) τη μνήμη τους. Είναι μια εξαιρετική άσκηση για να εκγυμνάσεις το μυαλό σου.

Βρήκα στο κατάστημα Tiger, μνήμη με σημαίες του κόσμου και έτσι μαθαίνουμε και τις σημαίες, που κάποιες από τις οποίες δεν ήξερα ούτε εγώ αλλά παίζουμε κιόλας. Απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και για όση ώρα διαρκεί το παιχνίδι πρέπει να είσαι εκεί. Διαπίστωσα πόσο δυνατοί παίχτες είναι τα παιδιά μου σε αυτό και σπανίως καταφέρνω να τα κερδίσω, δεν πειράζει, τουλάχιστον κάνω εξάσκηση στη γεωγραφία.

Το παιδί σου δεν ανοίγει βιβλίο για το σχολείο; Εναλλακτικοί τρόποι εκμάθησης που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Cluedo

To Cluedo το έπαιζα με μανία όταν ήμουν παιδί. Μου άρεσε πάρα πολύ να εξιχνιάζω τις υποθέσεις και να βρίσκω το φονικό όπλο και τον τόπο του εγκλήματος. Είναι ένα παιχνίδι που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και κάτι που κάνει ο γιος μου και τώρα το κάνω και εγώ, (τιπ για εσάς αν θέλετε να το παίξετε) στις κατηγορίες που έχουν από 6 στοιχεία, στον ένοχο ή τα όπλα, επιλέγει πάντα μια κάρτα που δεν την αποκαλύπτει. Οπότε πάντα μένεις με την απορία ανάμεσα στον πραγματικό ένοχο που είναι στο φάκελο και σε εκείνον που δεν αποκάλυψε. Αυτό φυσικά είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού αφού έχει την επιλογή να αποκαλύψει κάποιο άλλο στοιχείο.

Είναι ένα παιχνίδι που κολλάς και θες να παίξεις ξανά και ξανά και αν ο αντίπαλος παίξει έξυπνα με τις αποκαλύψεις των στοιχείων που σου δίνει πραγματικά είναι σωστή σπαζοκεφαλιά.

Τάβλι

Τάβλι έμαθα γύρω στα 18 και ήταν ένα παιχνίδι που έπαιζα με τις ώρες στα φοιτητικά μου χρόνια. Δεν ήμουν πάντα νικήτρια αλλά πάρα πολλές φορές ήμουν τυχερή με το ζάρι που τις συνήθως ήταν ένας λόγος να γίνει έξαλλος ο αντίπαλός μου και να παίξει πιο επιθετικά. Είχε πολύ ενδιαφέρον.

Μαθαίνω στα παιδιά τάβλι, τους μαθαίνω όλες τις κινήσεις που ξέρω, (ξέρεις, το έξι- ένα, το τέσσερα- δύο πότε να κάνουν πόρτα, κλπ) και τους αρέσει πάρα πολύ.

Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια που αγαπώ να παίζω και χαίρομαι να περνώ χρόνο με τα παιδιά μου παίζοντας επιτραπέζια για παιδιά. Αν βαριέμαι ή δεν έχω διάθεση για παιχνίδι δεν το ξεκινάμε γιατί δεν το απολαμβάνει κανείς έτσι, το ξεκαθαρίζουμε και παίζουμε όταν έχουμε όλοι διάθεση για παιχνίδι. Τα παιδιά αλλά και εμείς λαμβάνουμε πολύτιμα μαθήματα από ένα παιχνίδι, εκτός από της γνώσεις και το χρόνο που περνάμε μαζί, μαθαίνουν και το μάθημα του ότι δεν μπορούμε πάντα να κερδίζουμε και την αξία της δίκαιης νίκης.

Τα επιτραπέζια που αγαπά όλη η οικογένεια και κάνουν ξεχωριστές τις φετινές γιορτές

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 4 κλασικά επιτραπέζια που απολαμβάνουμε να παίζουμε με τα παιδιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα