Μπορείς να περάσεις το τεστ IQ για παιδιά;

15:49 9/7/2019 - Πηγή: iPop

Στο παρελθόν σε έχουμε βάλεις να κάνεις πολλά τεστ IQ, άλλα πιο δύσκολa κι άλλα πιο εύκολα. Τώρα θα κάνεις ένα τεστ IQ για παιδιά! Ναι, όπως το άκουσες. Kι αν νομίζεις πως θα είναι τόσο εύκολο επειδή είναι για παιδιά, γελιέσαι!

To τεστ IQ για παιδιά περιλαμβάνει μερικές εύκολες ερωτήσεις που για να τις απαντήσεις χρειάζεται να έχεις γνώση απλών μαθηματικών, αλλά και κάποιες που θα σε βάλουν σε δεύτερες

σκέψεις.

Πολλές απ’ τις ερωτήσεις θα σου θυμίσουν τα προβλήματα που έλυνες στο δημοτικό στα μαθηματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχεις τη σωστή λύση στο τσεπάκι σου!

Με λίγη σωστή σκέψη και χωρίς βιασύνη, πιστεύουμε ότι το χεις να πιάσεις το 10 στα 10, κι αν δεν το πιάσεις να ξέρεις θα είναι απ’ τη βιασύνη σου!

Και τώρα που έκανες το τεστ, ξέρεις τι ακριβώς είναι το IQ;

Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα.

Έρευνες έχουν δείξει πως η άποψη ότι το IQ μας είναι κάτι το οποίο παραμένει σταθερό, δεν ευσταθεί. Τα IQ τεστ ελέγχουν παραμέτρους όπως το λεξιλόγιο, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την λογική κτλ. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ν’ απογοητεύεσαι εάν αποτύχεις σε κάποιο τεστ, π.χ. με μαθηματικά, γιατί μπορεί να είσαι πολύ καλός σε κάποιον άλλο τομέα!

Το άρθρο Μπορείς να περάσεις το τεστ IQ για παιδιά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα