Το Tik Tok γίνεται το νέο Instagram με πάνω από 1 δις χρήστες

13:33 9/7/2019 - Πηγή: iPop

Κανείς δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να βρεθεί social media που ν’ απειλήσει το Instagram! Κι όμως έγινε! Το Tik Tok έχει αρχίσει να κλέβει followers απ’ το Instagram, ειδικά εκείνους που είναι κάτω των 25 ετών, δηλαδή της γενιάς Generation Z, όπως είναι γνωστή.

Το social media έχει πάνω 1 δις

χρήστες παγκοσμίως, ενώ σε downloads ξεπερνάει το Instagram! Το προφίλ των χρηστών; Έφηβοι, οι οποίοι καταγράφουν τους εαυτούς τους να χορεύουν γνωστά τραγούδια και να εμπλουτίζουν τα videos τους με αστεία σκετσάκια.

Το Tik Tok ιδρύθηκε το 2016 από τον κινεζικό κολοσσό ByteDance, ενώ απ’ το 2018 επεκτάθηκε στη διεθνή αγορά. Πρόκειται για μια εφαρμογή δημιουργίας κι ανταλλαγής σύντομων video.

Ουσιαστικά, επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξουν μικρά videos από 3 έως 15 δευτερόλεπτα, αλλά κι άλλα σύντομα videos τα οποία παίζουν σε λούπα από 3 έως 60 δευτερόλεπτα.

Η εναλλαγή στα videos γίνεται με ένα σκρολάρισμα πάνω και κάτω.

Φυσικά, ένα social media με βασικό κοινό τους εφήβους δεν θα μπορούσε παρά να έχει πολλά stickers, φίλτρα κι animations, όπως και το Snapchat!

Στην κεντρική σελίδα υπάρχουν μουσικά videos, παρωδίες, αλλά κι ατάκες από δημοφιλείς σειρές, ενώ στη σελίδα For Your υπάρχουν όλα τα videos που έχει παρακολουθήσει ή αλληλεπιδράσει μαζί τους ο χρήστης.

Στο search button μπορεί κανείς να πληκτρολογήσει το hashtag που αναζητά.

Στην οθόνη πετάγεται συνεχώς και νέο περιεχόμενο, το οποίο το app θεωρεί ελκυστικό για τον κάθε χρήστη!

Γενικά, το Tik Tok βασίζεται πολύ στο engagement και σε μια διαρκή εναλλαγή του ενός video στο άλλο, και του ενός trend στο επόμενο.

Η περιουσία της Byte Dance, εταιρία στην οποία υπάγεται το Tik Tok, ύστερα από τη συγχώνευση του app με το Musical.ly, υπολογίζεται πλέον στα 75 δις.

Το άρθρο Το Tik Tok γίνεται το νέο Instagram με πάνω από 1 δις χρήστες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα