Τι πρέπει να προσέχεις αν δεν θες μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη!

15:00 9/7/2019 - Πηγή: iPop

Η αλήθεια είναι πως αν δεν θες να αποκτήσεις παιδί, τότε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ίσως να είναι και εφιάλτης για σένα. Γι’ αυτό και θα πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ αν θες να είσαι σίγουρη ότι δε θα μείνεις έγκυος.

Μην υποτιμάς το ότι μπορεί να μείνεις εύκολα έγκυος και μην επαναπαύεσαι στους απλούς τρόπους προφύλαξης, αν θες να μην πανικοβληθείς σε μια πιθανή καθυστέρηση της περιόδου σου.

Προφυλάξεις

Μην

κάνεις ποτέ σεξ χωρίς προφυλακτικό. Είναι η πλέον διαδεδομένη μέθοδος αντισύλληψης, με ποσοστό αποτελεσματικότητας που φτάνει το 98% όταν χρησιμοποιείται σωστά. Μην ξεχνάς ότι δεν αρκεί απλά να χρησιμοποιείς προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και να το χρησιμοποιείς σωστά. Ο σύντροφός σου πρέπει να βάζει πολύ προσεκτικά το προφυλακτικό και μετά την πρώτη χρήση να μην το ξαναχρησιμοποιεί, αλλά και πιο πριν να το έχει σε σκιερό μέρος που δεν θα πιέζεσαι, με αποτέλεσμα να σπάσει. Επιπλέον, πρέπει πάντα να θυμάσαι να παίρνεις προφυλακτικό μόνο από το φαρμακείο και ποτέ μα ποτέ από το περίπτερο, ούτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γόνιμες μέρες

Μπορεί να μην το ξέρεις, αλλά τις γόνιμες μέρες του κύκλου σου είναι πιο εύκολο να μείνεις έγκυος. Αυτές οι μέρες είναι συνήθως στη μέση του κύκλου, όπου γίνεται και η ωορρηξία και τότε είναι που πρέπει να προσέχεις περισσότερο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Γυναικολόγος

Μην ξεχνάς και μην αμελείς να συμβουλεύεσαι τον γυναικολόγο σου, είτε για το τεστ Παπ, είτε όταν παρατηρείς κάτι ασυνήθιστο στον κύκλο σου. Επίσης, μπορεί να σου λύσει πολλές απορίες σχετικά με το πώς θα αποφύγεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Επίσης, ακόμα κι αν τύχει κάτι και μείνεις έγκυος χωρίς τη θέλησή σου, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις στο γυναικολόγο σου, ακόμα και πριν πάρεις το χάπι της επόμενης ημέρας. Δεν είναι όλα για όλες τις γυναίκες, ούτε όλες μπορούν να πάρουν τα ίδια χάπια. Τη σωστή απάντηση για το τι θα πάρεις θα σου τη δώσει μόνο ο γυναικολόγος σου.

Λιπαντικό

Παιδιά, το λιπαντικό με το προφυλακτικό δεν πάνε μαζί. Αν και κάποια λιπαντικά είναι απόλυτα ασφαλή με την ταυτόχρονη χρήση προφυλακτικών, υπάρχουν κάποια λιπαντικά, όπως η βαζελίνη, τα οποία μόνο ασφαλή δεν είναι. Αυτού του είδους τα λιπαντικά, είναι ικανά να αλλοιώσουν το λάτεξ και να δημιουργήσουν μικροσκοπικές τρύπες στο προφυλακτικό.

Αντισυλληπτικά

Το ότι μπορεί να παίρνεις αντισυλληπτικά είτε από μόνη σου, είτε επειδή μπορεί να σου τα έχει δώσει ο γυναικολόγος για να ισορροπήσει ο κύκλος ή για κάποιον άλλο λόγο, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς προφυλάξεις. Τα αντισυλληπτικά δεν σε προστατεύουν 100% από το να μείνεις έγκυος, γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιείς προφυλακτικό.

Το άρθρο Τι πρέπει να προσέχεις αν δεν θες μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα