Μπορεί τελικά το κρασί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος;

21:13 24/8/2017 - Πηγή: iPop
Πρόκειται για μια αιώνια ερώτηση για όσους κάνουν δίαιτα: Η κατανάλωση κρασιού μπορεί να βοηθήσει στο χάσιμο βάρους ή θα σαμποτάρει μόνο τους στόχους;

Ενώ μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν δύο ποτήρια κρασί την ημέρα, ήταν λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρες, άλλες μελέτες διαπιστώνουν μια σύνδεση ανάμεσα στα κόκκινα σταφύλια και την καύση του λίπους, ωστόσο, αυτή μπορεί να χαθεί κατά τη διαδικασία της οινοποίησης.

Τηλεοπτικές σειρές, όπως το Scandal και το The Good

Wife, έβαλαν ένα λαμπερό φωτοστέφανο στο κρασί, με τις πρωταγωνίστριες ν’ απολαμβάνουν κι ένα και δύο και τρία ποτηράκια κρασί. Εμείς, ως θεατές, τείνουμε να μιμούμαστε τις συνήθειες τους, κάτι που μας οδηγεί σε περισσότερες θερμίδες!

Οι Millennials αποτελούν το ένα τρίτο των πελατών της βιομηχανίας του κρασιού και η ζήτηση για υγιέστερα κρασιά δημιούργησε μια «έκρηξη» στην αγορά για το βιολογικό κρασί και οδήγησε σε νέες μάρκες.

Τι ισχύει στα αλήθεια;

Το αλκοόλ, ανεξάρτητα από το είδος του, εξακολουθεί να περιέχει αρκετές θερμίδες. Επιπλέον, λίγοι άνθρωποι, δυστυχώς, ακολουθούν τον κανόνα «παν μέτρον, άριστον».

Όμως, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί! Αν πίνεις τακτικά κρασί, θα πρέπει να φροντίσεις να κόψεις κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα να παραλείψεις το επιδόρπιο προκειμένου να χάσεις βάρος!

Τα οφέλη του κρασιού στην υγεία

Το κρασί είναι ένα από τα πιο φιλικά προς τη μέση ποτά που μπορείς να επιλέξεις, σε αντίθεση με άλλα ποτά που μπορεί να περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα θερμίδων.

Το κρασί είναι χαμηλότερο σε θερμίδες και επίσης απαλλαγμένο από χοληστερόλη, νάτριο και λίπος.

Παράλληλα, όπως έχουν δείξει έρευνες, η ρεσβερατρόλη που περιέχεται το κόκκινο κρασί βελτιώνει την σωματική απόδοση, τη λειτουργία της καρδιάς και τη μυϊκή δύναμη με τον ίδιο τρόπο που βελτιώνει την υγεία μία γεμάτη ιδρώτα προπόνηση στο γυμναστήριο!

The post Μπορεί τελικά το κρασί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα