Οι άνθρωποι σε κρίνουν σε δευτερόλεπτα βασισμένοι σ’ αυτά τα δύο κριτήρια

17:27 24/8/2017 - Πηγή: iPop
Οι άνθρωποι σε κρίνουν σε δευτερόλεπτα βασισμένοι σε δύο κριτήρια, όπως υποστηρίζει η έμπειρη ψυχολόγος του Harvard University, Amy Cuddy. Η καθηγήτρια του Harvard Business School μελετά τις πρώτες εντυπώσεις μαζί με τους συνάδελφους ψυχολόγους της Susan Fiske και Peter Glick για περισσότερα από 15 χρόνια.

Στο

νέο της βιβλίο, «Presence», η Amy Cuddy λέει ότι οι άνθρωποι σε κρίνουν απ’ αυτά τα δύο βασικά κριτήρια όταν σε συναντούν για πρώτη φορά:

Μπορώ να εμπιστευθώ αυτό το άτομο;Μπορώ να σεβαστώ αυτό το άτομο;

Είναι ενδιαφέρον ότι η Cuddy λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά σε επαγγελματικό πλαίσιο, πιστεύουν ότι η ικανότητα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Τελικά, θέλουν να αποδείξουν ότι είναι αρκετά έξυπνοι και ταλαντούχοι για να χειριστούν την επιχείρηση.

Αλλά στην πραγματικότητα η ζεστασιά ή η αξιοπιστία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για το πώς οι άνθρωποι σε αξιολογούν. «Από μια εξελικτική σκοπιά, είναι πιο σημαντικό για την επιβίωσή μας να γνωρίζουμε αν ένα άτομο αξίζει την εμπιστοσύνη μας».

Αυτό έχει νόημα εάν σκεφτεί κανείς ότι στην εποχή των σπηλαίων ήταν πιο σημαντικό να υπολογίσει κανείς αν ο συνάνθρωπός του θα τον σκότωνε και θα έκλεβε όλα τα υπάρχοντα παρά το να το μπορεί να βάλει φωτιά.

Ενώ η ικανότητα εκτιμάται ιδιαίτερα, η Cuddy λέει ότι αξιολογείται μόνο μετά την εγκαθίδρυση της εμπιστοσύνης.

Αν κάποιος που προσπαθείτε να επηρεάσετε δεν σας εμπιστεύεται, ίσως να προκαλέσετε ακόμη και καχυποψία επειδή αντιμετωπίζεστε ως άτομο που προσπαθεί να χειραγωγήσει τους άλλους

Photo: Stocksy/Simone Becchetti

The post Οι άνθρωποι σε κρίνουν σε δευτερόλεπτα βασισμένοι σ’ αυτά τα δύο κριτήρια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα