Τι αλλάζει στα Νηπιαγωγεία και την ώρα αποχώρησης των μαθητών

19:01 16/1/2021 - Πηγή: iPop

Νέες εξελίξεις στα μέτρα ύστερα από το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου τη Δευτέρα. Νέα απόφαση σχετικά με την ώρα αποχώρησης των μαθητών από τα νηπιαγωγεία.

Τι αλλάζει στην ώρα αποχώρησης των μαθητών

Νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει την αλλαγή στην ώρα αποχώρησης των μαθητών από τα νηπιαγωγεία. Η ώρα αποχώρησης των μαθητών που φοιτούν στο βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου αλλάζει

και μεταφέρεται από τη 13:00, στη 13:10. Πιο Αναλυτικά:

Τροποποιούμε την ώρα αποχώρησης των μαθητών/ τριών που φοιτούν στο Βασικό Υποχρεωτικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου από τις 13.00’ σε 13.10’. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Πώς μετακινούμαστε από και προς τα σχολεία

Όσον αφορά στη μετακίνηση από και προς τα σχολεία αυτό που συστήνεται είναι η αποστολή SMS στο 13033. Συνεπώς οι κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά στο σχολείο οφείλουν να έχουν στείλει τον κωδικό 4 για μετακίνηση στο 13033. Τέλος, τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση.

Υπενθυμίζουμε τους κωδικούς μετακίνησης και τον τρόπο αποστολής τους:


Στέλνετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στο 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.(Ισχύει και μετά τις 21:00)Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. (Δεν ισχύει μετά τις 21:00)
-Κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. (Ισχύει και μετά τις 21:00)Έτσι από Δευτέρα μη ξεχαστείς θα έχει αλλάξει η ώρα αποχώρησης των μαθητών στα νηπιαγωγεία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι αλλάζει στα Νηπιαγωγεία και την ώρα αποχώρησης των μαθητών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα